NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Stanje na putevima: Zbog niskih temperatura moguća poledica

... | 14. Februara 2021.
08:49
Kalesija Online

Na pojedinim dionicama u višim predjelima, kao i na jugoistoku naše zemlje jutros pada snijeg, koji se mjestimično zadržava na kolovozu. Zbog niske temperature upozoravamo i na poledicu, posebno na dionicama preko planinskih prevoja, na mostovima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone, a u južnim, jugozapadnim i zapadnim krajevima i na jak vjetar.

Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije posjedovanje je i zakonski obavezno.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Klašnice-Laktaši, Stupari-Živinice, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj  i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika