NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Student se zapalio zbog finansijskih problema, na Facebooku ostavio poruku

... | 10. Novembra 2019.
10:44
Kalesija Online

Muškarac je na Facebook profilu pisao o svojim finansijskim poteškoćama samo nekoliko sati prije samozapaljivanja ispred univerzitetskog restorana u Lyonu

Dvadesetpetogodišnji francuski student je u kritičnom stanju nakon što se zapalio zbog financijskih problema, prenosi Anadolu Agency (AA).

Muškarac je na Facebook profilu pisao o svojim finansijskim poteškoćama samo nekoliko sati prije samozapaljivanja ispred univerzitetskog restorana u Lyonu.

Krivio je predsjednika Emmanuela Macrona, dva njegova prethodnika, desničarku Marine Le Pen, kao i Europsku uniju što su ga “ubili”.

Potvrđeno je da je 90 posto tijela pod opekotinama i da je u kritičnom stanju.

Student Univerziteta Lyon 2 napisao je na Facebooku da više nema snage suočavati se s financijskim teretom života od 450 eura mjesečno.

“Optužujem Macrona, (Francoisa) Hollandea, (Nicolasa) Sarkozyja i EU da me ubijaju, stvarajući neizvjesnosti o budućnosti svih nas, a optužujem i Le Pen i (medijske) urednike da stvaraju strah”, napisao je student.

Dekanesa Univerziteta Lyon 2 Nathalie Dompnier kazala je novinarima kako nisu bili upoznati s problemima studenta koji se zapalio.

Izvor: fokus.ba

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika