NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Studentice Amila i Adenisa čuvanjem mališana zarađuju novac za studij

... | 18. Marta 2019.
11:51
Kalesija Online

“Tete čuvalice” novi je projekat koji su pokrenule apsolventice na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu, odsjek Specijalna edukacija i rehabilitacija, Amila i Adenisa. Roditelji koji žele malo vremena za sebe, svoje mališane mogu povjeriti kod djevojaka koje vam nude usluge čuvanja djece navečer i vikendom u njihovom prostoru ili u prostoru korisnika usluga, te nude i planirano osmišljene aktivnosti koje se usklađuju s razvojnim potrebama djeteta.

“Takođe, u ponudi imamo nadziranje rođendanskih zabava i pružanje podrške pri savladavanju školskog gradiva. U skorije vrijeme roditeljima planiramo ponuditi i aktivnosti odlaska na izlet u prirodu s njihovim mališanima te radionica na temu razvoja finih motoričkih vještina, komunikacije i inkluzije”-kazale su za NEON Televiziju Amila i Adenisa.

Njihov projekat obuhvata djecu uzrasta od 6 mjeseci do 12 godina, a cijena jednog sata čuvanja iznosi 5 KM.

“Kroz naš studij u toku obavljanja prakse u raznim institucijama uočile smo potrebu za ovakvom vrstom usluga. Zbog produženih poslovnih obaveza roditelji nemaju gdje ostaviti svoju djecu, a vrtići ne rade u kasnim satima. Takođe nemaju svi roditelji najbliže da “uskoče” kad je potrebno. Akcent stavljamo na pravilan i kreativan razvoj djeteta primjenjujući znanja koja smo stekle u toku studija, a trudimo se kroz cijelu priču provući ljepotu različitosti i ideju inkluzije”-ističu naše sagovornice.

Amila je iz Cazina, a Adenisa iz Vakufa Donjeg. Već pet godina nastanjene su u Tuzli. Novac koji zarade od čuvanja mališana, dobro im dođe da obogate džeparac, jer studenski život zahtjeva stalna finansijska ulaganja. U planu su pokrenuti i svoj obrt.

“Ukoliko se ukaže prilika da apliciramo za otvaranje obrta učinit ćemo to, a do tad vjerujemo da ćemo i diplomirati i proširiti se. Pored lične satisfakcije i ljubavi prema mališanima, novac koji zaradimo nam dobro dođe jer smo studentice koje žive daleko od svojih kuća”.

Tete čuvalice pomoći će vašim mališanima i oko domaće zadaće, boraviti sa njima u prirodi, ići na izlete, te im pružiti potpunu sigurnost i ljubav.

Njih možete kontaktirati putem facebook stranice “Tete Čuvalice” i na brojeve telefona: 062 /126-271 (Amila) 064/43-83-791 (Adenisa) .

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika