NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Sutra je Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka

... | 14. Februara 2021.
10:33
Kalesija Online

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i ove godine obilježava 15. februar – Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka, za njih najbitniji dan u godini.

Cilj im je, prije svega, podizanje svijesti o pedijatrijskom kanceru, ali i da ukažu na probleme i potrebe djece oboljele od raka i njihovih porodica.

U susretu sa novinarima, u ponedjeljak u Tuzli, tema će biti obilježavanje 15. februara i izazovi sa kojima se suočavaju djeca oboljela od raka te važnost podrške svih slojeva društva.

– Fokus ovogodišnjeg 15. februara stavili smo na važnost podrške cjelokupne društvene zajednice oboljeloj djeci kroz cijeli proces liječenja i nakon toga, od nivoa porodice pa do državnog vrha – navode iz Udruženja.

Konferencija za medije, u saradnji s UKC Tuzla, bit će održana u ponedjeljak u Konferencijskoj sali Klinike za dječije bolesti UKC Tuzla s početkom u 11 sati.

Podsjetit ćemo, kako su saopćili iz Udruženja, prošla godina obilježena pandemijom korona virusa, ostat će upamćena kao jedna od najtežih za djecu oboljelu i liječenu od raka i njihove porodice. Uslijed stresa, traume od teških dijagnoza i još zahtjevnijeg liječenja 2020. godina donijela je još jedan strah više, a to je strah od infekcije virusom korona, koji je nov za cijeli svijet.

RTV Slon

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika