NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Sutra počinje manifestacija “Pašin put – Orlić 2019”

... | 11. Jula 2019.
12:11
Kalesija Online

U petak, 12. jula 2019. godine, počinje kulturno-vjerska manifestacija “Pašin put – Orlić 2019”. U Omladinskom centru IPAK-SHL u Križevićima sa početkom u 19.00 sati održat će se Književno veče sa Mehmedom Đedovićem, čime će zvanično otpočeti ovogodišnja manifestacija Pašin put – Orlić.

Mehmed Đedović, bosansko-hercegovački umjetnik-pisac, rođen je u Tuzli 1971. godine. Piše prozu, poeziju, knjige za djecu, književnu kritiku, esejistiku i novinske tekstove.

„Tragovi“, „Vodi je da teče“, „Onaj kojeg nema“, „Legionar“, „Svjetlo lampe“, „Obična voda“, „Ime mi je Pahulja“, „Trava puna mrava“ samo su neka od djela iz njegovog bogatog stvaralačkog opusa.

Njegov plodonosni rad odrazio se na brojna priznanja među kojima su nagrada „Zija Dizdarević“, nekoliko nagrada Radija BiH, nagrade „Mak Dizdar“, „Sreten Kulenović“, „Ćamil Sijarić“, „Zlatno Planjaxovo pero“ i druge,dobitnik je godišnje nagrade Društva pisaca.

Đedović je urednik i recenzent brojnih knjiga. Zastupljen je u školskom programu i udžbenicima, njegove priče su prevođene na druge jezike, snimljene kao radio-drame u programu radija BiH, i što je najbitnije vrlo rado se čitaju, a knjige je moguće pronaći i u bibliotekama širom svijeta.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme