NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Sutra potvrda rezultata posrednih izbora za Dom naroda Parlamenta FBiH

... | 13. Februara 2019.
17:41
Kalesija Online

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine sutra će na sjednici potvrditi rezultate posrednih izbora za novi saziv Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, tačnije za 53 od ukupno 58 mandata.

Na odluku CIK-a donesenu u ponedjeljak, kada je u drugom krugu dodijeljeno pet mandata, u propisanom dvodnevnom roku pristigle su dvije žalbe, i to iz Laburističke stranke BiH, zbog dodjele 6. i 7. mandata iz reda Ostalih u Dom naroda Parlamenta FBiH.

Međutim, to nije prepreka da CIK sutra potvrdi rezultate i dodijeli 53 mandata.

Glasnogovornica CIK-a Maksida Pirić izjavila je Feni kako će odmah nakon sjednice, odluku o potvrđivanju CIK dostaviti Domu naroda Parlamenta FBiH, a oni u Službeni glasnik Bosne i Hercegovine.

– Mi smo već obavili potrebne konsultacije i sa Službenim glasnikom BiH da bi rezultati mogli biti objavljeni u sutrašnjem broju – kazala je Pirić.

Predsjedavajuća dosadašnjeg saziva Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara ranije je kazala kako ona tek po objavi, u najkraćem poslovničkom roku može sazvati konstituirajuću sjednicu novog saziva Doma, nakon čega bi novi saziv Doma naroda mogao usvojiti federalni budžet za ovu godinu, koji je ranije dobio podršku u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika