NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Sutra prvi Memorijalni turnir u stonom tenisu “Salkić Mirnes”

... | 8. Februara 2020.
19:24
Kalesija Online

Mirnes Salkić preminuo je prošle godine u 35. godini života. Bio je veliki ljubitelj sporta, posebno košarke i stonog tenisa. Njegovi sugrađani sjećaju ga se kao velikog humanitaraca i čovjeka koji se rado odazvao mnogobrojnim društvenim i sportskim akcijama. Sjećanje na Mirnesa ne blijedi, a u njegovu čast grupa omladinaca iz Rainaca Donjih organizuje prvi Memorijalni turnir “Salkić Mirnes”.


“Očekujemo oko 15 učesnika. Također, Udruženje je nedavno i registrovano i radit ćemo na aktivnostima u okviru Udruženja kako bi doprinijeli razvoju lokalne zajednice. Pozivam sve koji žele da dođu neka nam se pridruže na turniru”, kazao je Mahir Muminović, sekretar Udruženja.

Zajedničkih trenutaka sa Mirnesom prisjetio se Ramil Salkić. Organizacijom turnira žele oživjeti sjećanje na njega, a poručuju i da će turnir prerasti u tradiciju.

“Mirnes Salkić je rođen 27.2.1983. godine u čestitoj pobožnoj, bošnjačkoj porodici. Po zanimanju je bio veterinarski tehničar, isticao se u raznim sportovima, posebno u košarci i stonom tenisu. Naš Mirnes nakon završetka srednje škole godinama se brinuo o svojoj majci koja je bila slijepa i amputirac. Pored toga našao je vremena da sa nama upražnjava rekreativni sport. Dobio je posao u Zagrebu 2018. godine i na tom medicinskom pregledu dijagnosticiran mu je karcinom gušterače i nakon šest mjeseci borbe preminuo je u junu mjesecu 2019. godine. Samom organizacijom turnira želimo da pokažemo da pamtimo naše čestite i karakterne ljude”, kazao je Salkić.

Pehari i priznanja spremni su za tri najuspešnija učesnika.


Prijava je trajala do danas, a učešće će uzeti 32 rekreativca u stonom tenisu. Turnir će se održati u prostorijama “Centra za rekreiranje” u Raincima Donjim, 9. februara, sa početkom u 13.00 sati.


Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport