NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Sutra upis članova u školu glume

... | 5. Oktobra 2018.
10:10
Kalesija Online

Art studio “Ankata”  i JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija ponovo pokreću školu glume i pozivaju učenike osnovnih škola sa područja općine Kalesija da se prijave u Dramski studio.
Riječ je o projektu koji će se realizovati u prostorijama BKC-a „Alija Izetbegović“ u Kalesiji, a sam rad sa djecom će biti vođen od strane akademskih glumaca.
Planirani raspored aktivnosti djeci omogućava postepeno upoznavanje sa glumom. Djeca će učiti o tehničkim osnovama koje su potrebne da bi se osoba izrazila kao glumac, partnerskoj igri na sceni, načinima kreacije lika, tehničkim i kreativnim procesima postavljanja pozorišne predstave.

Rezultat višemjesečnog rada sa djecom treba da bude predstava, igrokaz ili pozorišni performans.

Djeca mogu očekivati mnoge javne nastupe, zabavan i kreativan pristup radu, sticanje pozitivnih vrijednosti poput timskog rada, prevazilaženje straha od javnog nastupa, razvoj životnih vještina i slično.
Prijem članova u Dramski studio „Ankata“ održati će se 6.oktobra (subota) od 12:00sati do 15:00 sati u prostorijama BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija.
Djeca trebaju da dođu u pratnji jednog roditelja/staratelja i da spreme tačku (recitacija, pjesma, monolog, imitacija, koreografija idr.) sa kojom će se predstaviti.
Prijem za članove će voditi akademski glumci: Sadika Kahrimanović, Ermin Avdić i Nermin Hodžić.
Dodatne informacije na broj: 060/304-57-29

Voditelji Sadika Kahrimanović i Ermin Avdić koji su prošle godine kalesijske učenike učili osnovama glume kažu da su zadovoljni sa uređenim i odigranim predstavama “Telemanija” i “Ana u žemlji kišobrana”. Prošlogodišnji članovi dramskog studija i ove godien nastavljaju tamo gdje su stali. Predstave koje su imale premijeru u BKC-u izvest će za učenike škola u Kalesiji.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Najave