NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Sutra utakmice posljednjeg kola jesenjeg dijela prvenstva Druge lige FBiH grupa Sjever

... | 10. Novembra 2017.
11:53
Kalesija Online

U danima vikenda igraju se utakmice posljednjeg kola jesenjeg dijela prvenstva Druge lige FBiH grupa Sjever. Sutra u 13:30 sati na stadionu “Ada” u Tojšićima igraju FK “Sloga” Tojšići i “Gradina” Srebrenik. Sloga trenutno zauzima 9 mjesto na tabeli sa 18 bodova, dok ekipa iz Srebrenika sa 25 bodova zauzima treće mjesto.

U prošlom kolu momci iz Tojšića poraženi su u Poljicu od ekipe Svatovca, rezultatom 3:1, dok je Gradina slavila pobjedu na domaćem terenu.

Motivisani pobjedom kod kuće, posljednju utakmicu jesenjeg dijela sezone ekipa FK “Bosna” Kalesija igra protiv ekipe “Ingrama”. Kalesijska Bosna pobjedmom protiv ekipe Prokosovića “pobjegla” je sa začelja tabele odnosno zone ispadanja, i trenutno se nalazi na 14 mjestu sa 15 bodova, 2 boda manje od ekipe Ingrama koji zauzimaju 11 mjesto na tabeli. Snage na terenu pomenute dvije ekipe odmjerit će u subotu. Utakmica počinje u 13:30 sati.

Rezultati posljednjeg kola itekako mogu promijeniti stanje na vrhu tabele. Prvo mjesto trenutno zauzima FK “Budućnost” iz Banovića sa 34 boda, dok 2 boda manje ima FK”Bosna” Mionica. Obje ekipe u posljednjem kolu igraju gostujuće utakmice. “Bosna” igra sa ekipom Prokosovića, dok “Budućnost” igra u Priluku.

 

 

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Najave, Sport