NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Sve veća potražnja za prelijepim Zekijinim ružama od krep papira

... | 15. Oktobra 2019.
14:06
Kalesija Online

Živiničanka Zekija Topalović bavi se izradom ruža od krep papira, ali i drugih dekorativnih ukrasa. Sve je počelo od jedne šolje koju je napravila za učiteljicu, koja podučava njenog sina. Zekija je devet godina radila u proizvodnji cipela. Posao je morala napustiti zbog porodičnih obaveza i roditeljstva. Majka je dva sina. Majka kao i svaka majka spremna je na svaku žrtvu kako njena djeca ne bi osjetila odsustvo roditelja. Odlaskom sa posla, dobila je vrijeme koje će moći provoditi sa svojim sinovima, ali i vrijeme da se posveti kreativnosti koju je još od malena posjedovala. Odlučila je početi sa izradom ruža od krep papira, a hobi je prerastao u nešto više i potražnja za dekoracijama postajala je sve veća.

U svom domu najbitnije je da imate detalj koji će se savršeno uklapati u enterijer. Omiljeni kutak možete ukrasiti dekorativnim predmetima i koji će uljepšati prostoriju u kojoj boravite.

Na početku je bilo jako teško pronaći materijal, ali i proces nastajanja ruže nije najbolje poznavala. Uz pomoć prijateljice i raznih tutorijala uspjela je pronaći način da u slobodno vrijeme usavrši svoje znanje i vještine, te nauči kako se izrađuju ruže. Pomoć nije imala od koga zatražiti, a da se već bavio istim poslom, a sada rado svakoj ženi koja želi naučiti izradu ruža rado će pokazati. Zna koliko je potrebna podrška i pomoć u prvim koracima vašeg rada.

Zekijin muž radi kod privatnika i navodi da četveročlana porodica teško može živjeti od jedne plate. Veliki su troškovi, pogotovo kada imate malo dijete. Prodajom ruža obogate kućni budžet, i kako kaže, može se dobro zaraditi.

Navela je da su joj najveća inspiracija porodica i da je najviše motivišu poruke u znak zahvalnosti koju dobije od zadovoljnih kupaca. Njene ruže kupuju kupci širom BiH, a neke su stigle i u domove naših sugrađana koji se nalaze u inostranstvu. Velika želja joj je imati i svoju radionicu u kojoj će moći proširiti asortiman, jer ideje su spremne. Za sada je njen kutak u dijelu dnevnog boravka.

Zekijinu priču i proces izrade ruža od krep papira možete pogledati u emisiji “Super žena”, koja će se emitovati u četvrtak od 18:05 sati na programu NEON Televizije.

Zekijine dekoracije možete pronaći OVDJE: https://www.facebook.com/deco.topalovic/

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, Magazin