NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Svečano ispraćena još jedna generacija maturanata OŠ “Vukovije”

... | 22. Maja 2019.
09:31
Kalesija Online

Matursko večer šlag je na tortu svih devet godina provedenih u osnovnoj školi ili tri/četiri u srednjoj školi. Matursko veče svi učenici sa nestrpljenjem očekuju, jer se tada opraštaju se sa drugovima i nastavnicima koji su obilježili jedan bitan period u njihovom životu. Tu večer stvaraju se uspomene za seharu onih najljepših sjećanja iz đačkog života. Odjeveni u najljepše kombinacije, sa iskrenim osmjehom na licu i žalom za rastankom sa drugovima sinoć su svoje posebno veče proslavili učenici OŠ “Vukovije”.

Ispred škole ispraćeni su velikim aplauzom velikog broja okupljenih, rodbine, porodice i prijatelja. Slavlje su nastavili u restoranu Piemonte u Kalesiji. Nakon maturske večeri slijedi i nimalo lahak korak, odabir srednje škole. Svako od njih krenut će svojim putem ali ono što je sigurno prijateljstava koja su stekli u klupama osnovne škole zauvijek će biti važan dio njihovih života bez obzira da li se isto nastavilo.

Budućnost je pred njima, a mi se nadamo da će biti svijetla te im uz stihove Dine Merlina želimo sve najbolje na putevima kojima sami krenu.

“Sad si mali tu na raskršću
Svi su pametni, svi šapuću
Ti ne vjeruj nikome na riječ
Svaki korak sam moras preć’

Furaj mali sam sredinom
Furaj mali tom dolinom
Bog te čuva, ti pazi ljude
Pa šta bude neka bude”

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme