NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Svečano otvoren prvi Festival dječijeg teatra: Publika oduševljena

... | 25. Marta 2019.
15:29
Kalesija Online

Prvi Festival dječijeg teatra u Kalesiji svečano je otvoren sinoć predstavom “Ana u zemlji kišobrana”, koju su na velikoj sceni BKC “Alija Izetbegović” odigrali polaznici dramskog studija “Ankata”.

Drugi dan Festivala nastupali su gosti iz Kaknja, a na velikoj sceni BKC predstavili su se zanimljivom predstavom “Eko-Eko”, koja govori o malom venzemaljcu koji je doputovao sa druge planete. U predstavili dječica su na poseban način dočarala koliko je važno očuvanje okoline. Publika su bili njihovi vršnjaci koji su uživali u predstavi, te drugare podržali gromoglasnim aplauzom.

Na festivalu učestvuje oko 200 djece, a priliku da pogledaju predstave mladih umjetnika imat će oko 1000 osnovaca sa područja Kalesije.

Pored djece iz Kaknja, predstavit će se i omladinci iz Orašja i Viteza, Festival će ugostiti i osnovnoškolce iz Čelića i Sapne koji ne samo da će imati priliku da pogledaju pozorišne predstave svojih vršnjaka, već su danas učestvovali u dramskim radionicama.

Na daskama koje život znače predstavu ” „Trnoružica i hrabri vitez“ odigrat će polaznici Gradskog kazališta mladih Vitez. Nakon toga predstavit će se polaznici Dramske škole “Mali princ” Orašje sa predstavom “Čarolija bajke”.


Djecu koja su učestvovala na Festivalu ugostili su drugari iz dramskog studija “Ankata”, te osim da razmijene glumačka iskustva i savjete, imaju priliku da se druže i bolje upoznaju. Oduševljene nisu krili ni najmlađi, kao ni profesori, a posebno su bili zadovoljni organizatori, koji žele da Festival postane i tradicija. Gostima su uručene i zahvalnice.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme