NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Takmičenje u znanju: Učenici iz Tuzle u Holandiji osvojili petnaest medalja i plasman na Yale

... | 28. Jula 2019.
13:56
Kalesija Online

Na Međunarodnom takmičenju World Scolar's Cup koje je održano u Holandiji učenici Richmond Park Međunarodne srednje škole Tuzla postigli su izvanredne rezultate.

Naime, talentirani Tuzlaci osvojili su petnaest medalja, od toga tri zlatne i 12 srebrnih i plasman na Yale univerzitet. Obje ekipe su se uspješno plasirale na finalnu rundu takmičenja koja se svake godine održava na Yale univerzitetu u Sjedinjenim Američkim Državama.

The World Scholar's Cup već godinama tradicionalno okuplja veliki broj učenika, pa je tako bilo i ove godine. Naime, globalna runda u Holandiji je okupila učenike iz preko pedeset zemalja svijeta, koji su se takmičili u 4 kategorije, uključujući debatu, esej, kao i kviz znanja.

”Izuzetna nam je čast predstavljati našu državu, Bosnu i Hercegovinu na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju,” kazali su naši predstavnici. 

Prvi tim čine: Amina Nišić, Enisa Kalfić i Alem Tukić. Drugi tim je u sastavu Lorena Zornić, Iris Tirić i Emina Nurkić. Oba tima se takmiče u seniorskoj konkurenciji.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika