NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Talenat, trud i rad krunisani albumom: Derviš Vejzović autor svakog teksta i svake note na svom prvijencu

... | 26. Marta 2022.
10:29
Kalesija Online

Za uspjeh i ostavrenje ciljeva potrebno je mnogo toga ali ono najbitnije bez čega ništa nije moguće jesu volja, želja i ljubav. Dervišu Vejzoviću iz kladanjskog naselja Tarevo toga nije nedostajalo. Ljubav prema duhovnoj muzici njeguje dugi niz godina. Svoje mnogobrojne talente te ono napisano u prvoj rečenici spojio je u jedno i tako je nastao njegov prvijenac, album ilahija i kasida “Za te gorim”.

“Ono na što sam posebno ponosan jeste da sam autor od prvog za zadnjeg slova svakog teksta i od prve do zadnje note svake ilahije i kaside.” napisao je Vejzović na svom Facebook profilu.

Prvobina zamisao je bila da album na svom YouTube kanalu objavi u mubarek mjesecu Ramazanu, međutim isti je objavio sinoć te tako onima koji ga prate uručio predramazanski poklon.

Album, kako smo već naveli nosi naziv “Za te gorim” a više o istoimenoj ilahiji Derviš je kazao:

” Aranžman na ovoj numeri, ujedno i meni najdražoj koju sam napisao, ima razlog zašto je bas takav. Svaki insan kroz život bori se sa nefsom svojim, bitku ili dobije ili izgubi. Aranžman i muziku sam osmišljao tako da govori o toj borbi između dobroga i lošega u nama. Sa svakim kickom bubnja kada se u pozadini čuje razbijeno staklo pucaju i strune nefsa. Dok čovjek gori (zikir cini), Gospodaru se približava, pobjeđuje ono loše u sebi… Zurle na forspilu označavaju uspješno izvojevanu pobjedu. Šejtan nas neće napustiti sve dok dušu ne ispustimo!I KAD KOSTI SE OSUŠE ALLAH DUSA NEK ZBORI !!!”

Derviš Vejzović je član hora “Vatan” koji je nedavno također izdao album prvijenac, a na istom naš sagovornik je također ulužio mnogo truda i rada kao i ostali članovi. Završio je medresu u Mostaru a fakultet u Sarajevu. Kaže da ima mnogo planova koje bi želio ostvariti u narednom periodu, a s obzirom da daje svoj maksimum svemu što se posveti ne sumnjamo da će tako biti.

Album “Za te gorim” poslušajte na linku ispod

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika