NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Talentovane sestre Lamija i Melina Šišić nastupile na koncertu u Sarajevu

... | 12. Februara 2019.
11:30
Kalesija Online

U Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu, 28.januara održan je 6.festival povodom rođendana Wolfganga Amadeusa Mocarta. Talentovana djeca, učenici i studenti iz Bosne i Hercegovine su povodom 263.godišnjice od rođenja sjajnog austrijskog kompozitora izvodila njegova najpoznatija djela.

Na koncertu su nastupile i talentovane sestre Šišić iz Kalesije. Lamija Šišić,mlađa sestra, odlična je učenica prvog razreda Osnovne muzičke škole odsjek violina u klasi profesorice Nermane Slijepčević. Uz klavirsku saradnju starije sestre Meline Šišić nastupila je na šestom “Festive Gala Academy Concert”. Lamija ističe da je zadovoljna nastupom i samom organizacijom te se zahvaljuje direktoru Rusmiru Piknjaču,profesoru Kenanu Mačkanoviću i organizacionom odboru na predivnom koncertu. Lamija se predstavila sa kompozicijom “Njemački ples”.

Melina Šišić osim nastupa sa sestrom na koncertu u Sarajevu imala je i solo nastup. Predstavila se Mozartovom sonatom.

Sestre Šišić nagrađene su velikim aplauzom. Lamiji je prvi put bio da nastupi na pomenutom koncertu, a istim je oduševila je i organizatore. Melina i Lamija kažu da su jako ponosne što su dio ove priče te im je veliki motiv da nastave raditi još bolje.Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme