NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Televizija Herceg-Bosne počinje s emitiranjem programa iz Mostara

... | 9. Aprila 2019.
15:58
Kalesija Online
Ilustracija: Shutterstock

Radio-televizija Herceg-Bosna postala je korisnik dozvole za televizijsko emitovanje putem zemaljske radiodifuzije, potvrđeno je za Klix.ba. RTV Herceg-Bosna se, podsjećamo, od ranije emitovala na radijskim frekvencijama, a televiziju KISS kupila je od “Stanić grupe” nepuna dva mjeseca uoči Općih izbora u BiH.

Radio-televizija koja je ponijela ime po samoproglašenoj administrativno-teritorijalnoj jedinici, čije je političko vodstvo 2017. godine pravosnažno osuđeno na ukupno 111 godina zatvora za učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu, uskoro počinje sa radom.

Na zvaničnoj internetskoj stranici Regulatorne agencije za komunikacije je objavljeno da je Tvrtko Milović glavni i odgovorni urednik RTV Herceg-Bosna.

Pojedini hercegovački portali bliski HDZ-u BiH pišu da prostorije RTV Herceg-Bosna u Mostaru sada treba da posluže i za rad televizije. Čim to bude dovršeno, pretpostavlja se da će emitiranje programa krenuti iz Mostara umjesto iz Kiseljaka.

Ovim poduhvatom je ispunjena prošlosedmična najava predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, tokom izlaganja na IV saboru tzv. HZHB, kada je pozvao na uvezivanje svega što nosi ime Herceg-Bosna.

Međutim, navedena poslovna operacija se u medijskim krugovima smatra prvim korakom ka uspostavi javnog servisa na hrvatskom jeziku koji bi se finansirao od RTV takse.

Izvor: klix.ba

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika