NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Archive: Najave Subscribe to Najave

VIDEO/Na Omladinskoj ljetnoj sceni sutra koncert “Sevdah pod zvijezdama”

Written by | 23. Septembra 2020. | Komentari isključeni za VIDEO/Na Omladinskoj ljetnoj sceni sutra koncert “Sevdah pod zvijezdama”
Od kada je svečano otvorena Omladinska ljetna scena programi se smjenjuju jedan za drugim.Već  sutra publiku očekuje koncert “Sevdah pod zvijezdama”.Nastupit će Alma Subašić, Armin Omerović , Zanin Berbić i Gradski mješoviti hor Živinice.Program počinje u 20 sati. Više u videu:

Asocijacija žena MIZ Kalesija: Poziv na kurs sufare i halku Kur'ana

Written by | 18. Septembra 2020. | Komentari isključeni za Asocijacija žena MIZ Kalesija: Poziv na kurs sufare i halku Kur'ana
Asocijacija žena MIZ Kalesija nastavlja sa svojim aktivnostima i realizacijom projekata. Shodno tome, u nedjelju, u prostorijama MIZ Kalesija bit će održan kurs sufare i halka Kur'ana za žene. Foto:Ilustracija “Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže, sa nama nauče arapsko pismo i naravno saznaju još mnogo korisnih stvari. Pandemija korona virusa nam je promijenila planove, ali hvala Bogu sada sa svim aktivnostima nastavljamo, naravno uz poštivanje preporuka. U narednom periodu planiramo još mnogo toga. Nastavit ćemo sa aktivnostima koje imaju rezultate ali tu je i nekih novina o čemu ćemo blagovremeno obavještavati” kazala je koordinatorica žena MIZ Kalesija Adisa Hodžić. Kurs sufare i halka Kur'ana počinje u 11:00 sati.

U subotu 33.redovna sjednica OV Kalesija

Written by | 18. Septembra 2020. | Komentari isključeni za U subotu 33.redovna sjednica OV Kalesija
Predsjedavajući OV Kalesija Enes Idrizović zakazao je 33.redovnu sjednicu. Sjednica će se održati 26.9.2020. sa početkom u 10 sati u sali JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija. Foto:arhiv Na dnevnom redu je 10 tačaka Razmatranje i donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o budžetu općine Kalesija za godinu.Razmatranje i donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju i provođenjuizmjena i dopuna dijela Regulacionog plana “Južna zona” Kalesija.Razmatranje i donošenje Odluka o davanju saglasnosti na Odluke o zaključenju ugovora o prodajineizgrađenog građevinskog zemljišta putem javnog nadmetanja-licitacije.Razmatranje i donošenje Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o zaključivanju ugovora oprodaji nekretnine neposrednom

Književno veče: Marčelo dolazi u Kalesiju

Written by | 7. Septembra 2020. | Komentari isključeni za Književno veče: Marčelo dolazi u Kalesiju
“Omladinski klub Kalesija u suradnji s Udruženjem mladih „TRIK“ organizuje Književno veče u Kalesiji, gdje ćemo ugostiti pisca i muzičara Marka Šelića Marčela. Događaj će se održati 10.09.2020. godine s početkom u 18h. Mjesto održavanja: sala Bosanskog kulturnog centra „Alija Izetbegović“ u Kalesiji. Zbog situacije s Covid19 virusom, samo prvih 50 osoba koje se prijave će moći prisustvovati ovoj aktivnosti. Prijave izvršiti na sljedećem linku: https://forms.gle/n8xURjwrEJMuk8U39  Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

U petak online radionica “Uvod u volonterizam”

Written by | 7. Septembra 2020. | Komentari isključeni za U petak online radionica “Uvod u volonterizam”
Udruženje mladih “Trik” u sklopu projekta “S nama je učiti lako, pitaj nas kako”, održati će online radionice za mlade. Prva radionica je “Uvod u volonterizam”. Sve mlade osobe koje su zainteresovane, mogu se prijaviti preko google obrasca, koji se nalazi na stranici udruženja. Radionica će se održati 11. 9. 2020. u 19:00 sati, preko Zoom aplikacije. Projekat je podržan od strane Fondacije tuzlanske zajednice.

Fudbaleri kalesijske Bosne danas dočekuju imenjake iz Mionice

Written by | 29. Avgusta 2020. | Komentari isključeni za Fudbaleri kalesijske Bosne danas dočekuju imenjake iz Mionice
Ovog vikenda igraju se prvenstvene utakmice 4.kola Druge lige FBiH „Sjever“, u kojem će fudbaleri Bosne iz Kalesije ugostiti imenjake iz Mionice. Kalesijski drugoligaš u ovu utakmicu ulazi s imperativom pobjede, s obzirom da za sada nema niti jedan bod, tačnije upisali su tri poraza u dosadašnje tri utakmice. Utakmica Bosna Kalesija – Bosna Mionica igra se danas, u subotu, 29.avgusta na Gradskom stadionu u Kalesiji sa početkom u 17 sati. Derbi kola igra se u Seoni gdje se sastaju, trenutno vodeće ekipe na tabeli, koje su u prethodna tri kola ostvarile maksimalan učinak, Seona – Gradina.Četiri utakmice ovog kola igraju se danas (subota, 29.avgust), dok će se preostale četiri utakmice odigrati sutra (nedjelja, 30.avgust) u terminu od 17 sati.

Naredne sedmice sa radom počinje škola harmonike Tarik Džafić

Written by | 26. Avgusta 2020. | Komentari isključeni za Naredne sedmice sa radom počinje škola harmonike Tarik Džafić
Naredne sedmice u Kalesiji bi sa radom trebala početi škola harmonike Tarik Džafić. Škola harmonike je namijenjena svima, odnosno djeci od pet godina ali i starijim osobama koje žele naučiti svirati ovaj instrument. Škola posjeduje svu opremu za rad, instrumente i notni materijal. Nastava će se odvijati dva puta sedmično u prostorijama BKC “Alija Izetbegović” Kalesija Prijava je u toku a svi zainteresovani se mogu prijaviti do ponedjeljka (31.8.2020).

Pohod na Karovine

Written by | 25. Avgusta 2020. | Komentari isključeni za Pohod na Karovine
U okviru obilježavanje datuma i događaja značajnih za obilježavanje na području općine Kalesija, Općina Kalesija organizuje tradicionalni pohod na Karovine 27. augusta (četvrtak) „Bitka na Karovinama i prisjećanje na ove teške dane iz bliske prošlosti. Obilježavanje Bitke na Karovinama je prilika da se prisjetimo svih našihnajmilijih koji su dali svoj doprinos u odbrani i očuvanju domovine Bosne i Hercegovine. Protokol: 15:00 sati – polazak autobusa sa učesnicima pohoda na Karovinama narelaciji Memići – Kalesija – Međaš – Vukovije Donje – Tojšići – HrasnoDonje16:00 sati – polazak kolone na Karovine iz Hrasna Donjeg17:00 – polaganje cvijeća i historijski čas na spomen obilježju naKarovinama18:00 – povratak u Hrasno Donje S obzirom na

Stand-up veče u Kalesiji

Written by | 20. Avgusta 2020. | Komentari isključeni za Stand-up veče u Kalesiji
Omladinski klub Kalesija u suradnji sa Udruženjem mladih „TRIK-“ organizuje stand-up veče u Kalesiji, a gost večeri je popularna „Omerovca“, odnosno Hazim Hadžić. “Pozivamo sve mlade ljude na večer humora, zabave i komedije. “piše na zvaničnoj stranici Udruženja “Trik”. Stand-up veče će se održati na platou ispred BKC-a „Alije Izbetbegovića“ Kalesija, dana 21.08.2020.godine s početkom u 19:00 h. Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Vukovije Donje: U subotu Memorijalni turnir u odbojci na pijesku

Written by | 11. Avgusta 2020. | Komentari isključeni za Vukovije Donje: U subotu Memorijalni turnir u odbojci na pijesku
U organizaciji MZ Vukovije Donje u subotu, 15.augusta bit će upriličen 4.Memorijalni turnir u odbojci na pijesku. Turnir počinje u 10 sati, a prijava ekipa moguća je i na dan turnira. Kotizacija po ekipi iznosi 20 KM. FOTO:Arhiv “Cilj nam propagirati sport u našoj općini i mjesnoj zajednici. Mi u našoj lokalnoj zajednici radimo na tome da što više mladih uključimo u sport, da podržimo klubove.” kazao je član Organizacionog odbora Nedžad Imamović. Generalni pokrovitelj turnira je načelnik Sead Džafić i Općina Kalesija.