NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Archive: Naša posla Subscribe to Naša posla

Pismo čitalaca: U Tojšićima gdje djeca dolaze da se igraju, ne možeš prići od smrada

Written by | 22. Avgusta 2018. | Komentari isključeni za Pismo čitalaca: U Tojšićima gdje djeca dolaze da se igraju, ne možeš prići od smrada
U našu redakciju su stigle fotografije od našeg čitatelja, koji se žali da je neko u rijeku Gribaju, koja prolazi kroz naseljeno mjesto Tojšići, tačnije pored dječijeg parka u dvorištu OŠ “Tojšići” odložio i otpad. Kako nam je rekao naš čitatelj: “U Tojšićima kod tobogana i ljulja gdje mala djeca dolaze da se igraju, ne možes prići od smrada”. Ovakvi slučaji su godinama bili problem u Općini Kalesija, prethodnih godina iz KP Kalesija su apelovali da se ovakvi slučajevi obavezno prijave, jer je ovo otpad koji prijeti zarazom. #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 50%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1

Vandali bacili kontejner u rijeku Spreču

Written by | 2. Aprila 2017. | Komentari isključeni za Vandali bacili kontejner u rijeku Spreču
Za sada nepoznate osobe u noći na subote na nedjelju kod mosta Sead Džafić bacile su kontejner za smeće u rijeku Spreču. Radnici KP “Komunlac” su pored rijeke Spreče postavili kontejner kako bi izletnici imali gdje da odlože otpad, ali izgleda da vandali ne mare za društvenu imovinu te su tu da bi istu uništavali. Šta reći osim SRAMOTA. Nadamo se da će kalesijska policija pojačati aktivnosti nadzora društvene imovine, jer smo pisali već ranije o oništavaju stubova ulične rasvjete u ulici Žrtava genocida u Srebrenici koja vodi prema Gradskoj dvorani.

Kome smetaju kante za smeće u Ulici Žrtava genocida u Srebrenici?

Written by | 22. Februara 2017. | Komentari isključeni za Kome smetaju kante za smeće u Ulici Žrtava genocida u Srebrenici?
Nepoznate osobe u Ulici Žrtava genocida u Srebrenici koja vodi prema Gradskoj dvorani izvršile su otuđenjekanti za smeće sa lijeve strane iz pravca Kalesije. Nakon krađe kanti, vandali su uništili i postolja gdje su kante bile, a na ovoj dionici uništeno je i nekoliko stubova ulične rasvjete, kao i staklo koje se tu nalazilo.    

FOTO: Izletište Grabik opet na “udaru” vandala

Written by | 18. Februara 2017. | Komentari isključeni za FOTO: Izletište Grabik opet na “udaru” vandala
Izletište Grabik koje se nalazi u Gornjoj Kalesiji u više navrata je do sada bilo na “udaru” vandala te su objekti uništavani, a izletnici iza sebe su ostavljali mnoštvo smeća. Fotografije smo zabilježili jučer (petak 17.februar). Ovo nisu uradile osobe iz Sapne, Banovića, Tuzle ili druge općine, ovo su uradile osobe iz Kalesije.  

Igralište poklon od Federalnog ministarstva za izbjegle i raseljene osobe gotovo pa uništeno

Written by | 11. Decembra 2016. | Komentari isključeni za Igralište poklon od Federalnog ministarstva za izbjegle i raseljene osobe gotovo pa uništeno
Krajem prošle godine federalni ministar za izbjegle i raseljene osobe Edin Ramić zajedno sa direktorom OŠ Kalesija Fahrudinom Hamzićem u dvorištu ove ustanove pustio je u upotrebu dječije igralište i zabavni park. No, godinu dana kasnije vandali su gotovo pa uništili ovaj zabavni park. Tobogan za djecu je jendom već promijenjen zbog uništavanja, a nestale su i “ljuljaške” koje su bile postavljene tu. Vandali su počeli sa uništavanjem i učionice na otvorenom, odnosno uništavanjem društvene imovine.    

Vaša pisma: Zbog čega ne radi ulična rasvjeta u centru Kalesije?

Written by | 7. Novembra 2016. | Komentari isključeni za Vaša pisma: Zbog čega ne radi ulična rasvjeta u centru Kalesije?
Na naš redakciji e-mail dobili smo pismo jednog građanina Kalesije koji se pita zbog čega ne radi ulična rasvjeta u samom centru Kalesije. Naime, u ulici koja vodi od zgrade Općinskog suda prema Čaršijskoj džamiji ne radi ukupno četiri ulične rasvjete kao i u ulici koja vodi prema BKC-u “Alija Izetbegović”. S obzirom da je došlo do pomjeranja kazaljki na satu, ovim ulicama se ne može proći posle 17:00 sati, a vjernici koji krenu u džamiju koriste obilaznicu jer ih strah da ih neko neće povrijediti u mraku. Pitanje je postavljeno nadležnima u MZ, ali i Općinskim službama.  

Naša posla: Smeće na parkingu ispred TC Piemonte

Written by | 18. Jula 2016. | Komentari isključeni za Naša posla: Smeće na parkingu ispred TC Piemonte
Prije nekoliko dana objavili smo tekst o stvaranju “divlje” deponije nedaleko od rijeke Spreče u blizini puta koji vodi prema Vukovini. Međutim nesavjesnih građana ima i u samom centru grada. Naime, jutros smo zabilježili kako je neko izbacio otpad na parking prostor ispred TC Piemonte. Šta reći osim sramota.  

U Kalesiji nastaju nove “divlje” deponije

Written by | 14. Jula 2016. | Komentari isključeni za U Kalesiji nastaju nove “divlje” deponije
“Divlje” deponije nastaju iz dana u dan na području naše općine. Nesavjesni građani svoj otpad najviše u toku večernjih sati odvoze otpad na lokacije uz rijeku Spreču te isti bacaju i zagađuju okolinu. Nedaleko od deponije smeća na Visu koja je u nadležnosti JKP “Komunalac” Kalesija, nastala je “divlja” deponija tačnije na putu koji vodi prema Vukovini.    

Vandalizam: Semafor u Kalesiji okrenuli u suprotnom smjeru

Written by | 10. Februara 2016. | Komentari isključeni za Vandalizam: Semafor u Kalesiji okrenuli u suprotnom smjeru
Da vandalizam nema granica najbolji pokazatelj je posljednji slučaj koji je zabilježen u Kalesiji. Naime, nepoznate osobe su u ulici koja iz centra Kalesije vodi ka magistralnom putu okrenule semafor u  smjeru pješačkog prelaza. Na ovaj način vozačima je onemogućeno da vide kada imaju prvenstvo prolaza, a kada je riječ o zabrani kretanja. Nadamo se da će i pripadnici PS Kalesija reagovati i da će krivci odgovarati jer je riječ o krivičnom djelu ugrožavanje sigurnosti.

Vaša pisma: Vratite djeci igralište u Dolini

Written by | 9. Februara 2016. | Komentari isključeni za Vaša pisma: Vratite djeci igralište u Dolini
Na naš redakcijski e-mail ntv@neon.ba javili su se roditelji djece iz kalesijskog zaseoka Dolina. Naime, u pismo koje je stiglo na naš e-mail, roditelji od Općinskih službi ali i policije traže da se njihovoj djeci vrati igralište koje svakodnevno uzurpiraju nesavjesni vozači koji borave u prostorijama MZ koja se pretvorila u “kafanu”i ne služi svrsi, a to je održavanje sastanaka i raznih predavanja ili za druženje mladih. Nebrojeno puta do sada smo se obraćali tim vozačima da uklone automobile kako bi naša djeca se igrala na igralištu koje je za njih i izgrađeno, no pomaka nema, jer je svakim danom ovako kako se vidi na fotografijama navedeno je u pismu.