NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Archive: NEON TV - Video prilozi Subscribe to NEON TV - Video prilozi

Vrijedne džematlije džemata Prnjavor za povratnike u Podrinju obezbijedili oko 140 paketa

Written by | 17. Juna 2017. | Komentari isključeni za Vrijedne džematlije džemata Prnjavor za povratnike u Podrinju obezbijedili oko 140 paketa
Iz džemata Prnjavor danas je krenula pomoć za Bošnjake u Podrinju, a radi se o 140 paketa sa prehrambenim artiklima za povratnike kojima je pomoć zaista i potrebna. Imam džemata Prnjavor Muharem ef. Mešanović za NEON Televiziju ističe da je ovo deseta akcija po redu, te da je u ovoj akciji obezbijeđeno mnogo više prehrambenih paketa nego je to bio slučaj u prethodnim godinama. -“Ove godine ćemo posjetiti ugrožene Bošnjake u Klisi, Kula Gradu, Drinjači, Kamenici, Bratuncu i Vlasenici. Ove godine ćemo također posjetiti Srebrenicu, najudaljenija mjesta Osat, Osmače”, kazao je ef. Mešanović. Prošle godine su u akciji džematlije sakupile sredstva za 56 paketa, a nadajući se da će ponovo biti isto ef. Mešanović je ponovo organizovao akciju, ali su donirana

“Na kahvi sa” – Eldar Ćivić

Written by | 5. Juna 2017. | Komentari isključeni za “Na kahvi sa” – Eldar Ćivić
U programu NEON Televizije imali ste priliku gledati emisiju “Na kahvi sa”. Ovog puta ugostili smo Eldara Ćivića. Mladi reprezentativac BiH Eldar Ćivić i naredne godine igrat će u Češkoj, ali ne u redovima Slovacka, već u slavnoj praškoj Sparti. Ovaj 21-godišnji Kalesijac je sa Spartom potpisao četverogodišnji ugovor. U češkoj eliti odigrao je 49 utakmica i postigao tri pogotka. Ćivić je prošao sve omladinske selekcije reprezentacije BiH i standardni je mladi reprezentativac. Našao se na spisku Vinka Marinovića za utakmicu protiv Švicarske.

VIDEO: Pogledajte koji su to događaji obilježili sedmicu iza nas…

Written by | 4. Juna 2017. | Komentari isključeni za VIDEO: Pogledajte koji su to događaji obilježili sedmicu iza nas…
U ovom izdanju naše informativne emisije “Sedmična hronika” za naše gledaoce smo ponovo izdvojili događaje koji su obilježili sedmicu iza nas. U Kalesiji je ponovo obilježen Dan bijelih traka, organizovan je i prijem za majke porodilje a također je održana i pokazna vježba u OŠ “Kalesija”. U četvrtak je održana i 19. kolektivna dženaza u Kalesiji Gornjoj, na kojoj je ukopano 9 ubijenih Bošnjaka Zvornika. Video pogledajte u nastavku:

Gostovanje Fahrudina Sinanović u jutarnjem programu NEON Televizije (VIDEO)

Written by | 24. Maja 2017. | Komentari isključeni za Gostovanje Fahrudina Sinanović u jutarnjem programu NEON Televizije (VIDEO)
U jutarnjem programu NEON Televizije ugostili smo Fahrudina Sinanovića, direktora BKC-a “Alija Izetbegović” Kalesija. Ovom prilikom smo sa Fahrudinom razgovarali o otvaranju Spomen-sobe, promociji knjige “Čuvarkuća” ali i o sveukupnom dojamu o obilježavanju Dana općine Kalesija. Video pogledajte u nastavku:

Ibrahim Sakić – Gostovanje u Jutarnjem programu NEON Televizije

Written by | 20. Maja 2017. | Komentari isključeni za Ibrahim Sakić – Gostovanje u Jutarnjem programu NEON Televizije
U Jutarnjem programu NEON Televizije ugostili smo Ibrahima Sakića direktora OŠ “Tojšići”. Sa Ibrahimom smo razgovarali o obilježavanju Dana škole kao i o temi Jutarnjeg programa. Gostovanje Ibrahima Sakića možete pogledati u videu koji je samo za Vas pripremila NEON Televizija.

Gostovanje direktora OŠ “Vukovije” u jutarnjem programu

Written by | 16. Maja 2017. | Komentari isključeni za Gostovanje direktora OŠ “Vukovije” u jutarnjem programu
Sa početkom u 15 sati održat će se prodajni bazar u OŠ “Vukovije”. Povodom toga u jutarnjem programu ugostili smo direktora Armina Hodžića koji nam je govorio o prodajnom bazaru, te o razlogu zbog čega se organizovao. Vrijedni učenici ove škole za sve posjetioce pripremili su bogat asortiman rukotvorina, a za građane su obezbijeđene i nagrade. Video pogledajte u nastavku:

UG Cezam iz Tojšića danas organizira niz aktivnosti za spas Ibrahima Kulanića

Written by | 13. Maja 2017. | Komentari isključeni za UG Cezam iz Tojšića danas organizira niz aktivnosti za spas Ibrahima Kulanića
UG Cezam iz Tojšića danas na pijaci, te centru Tojšića organizira punktove na kojima će se prodavati kolači i druge poslastice a sve u cilju sakupljanja sredstava za liječenje Ibrahima Kulanića iz Ćiva kojem je pomoć neophodna. Pored pultova gdje će biti prikupljan novac, ovo udruženje će organizirati još niz aktivnoisti u narednim mjesecima kako bi se porodici Kulanić iz Ćiva pomoglo i kako bi Ibrahim što prije obavio transplantaciju srca. Pogledajte koje su aktivnosti planirane, o čemu su govorili članovi Cezama u jutarnjem programu.

KUD “Biser” Tojšići sutra nastupa u Valjevu (VIDEO)

Written by | 12. Maja 2017. | Komentari isključeni za KUD “Biser” Tojšići sutra nastupa u Valjevu (VIDEO)
Kulturno – umjetničko društvo “Biser” Tojšići u subotu 13. maja, na poziv organizatora odlazi u srbijanski grad Valjevo, na 15. Sabor igračkih ansambala, orkestara, grupa pjevača, instrumentalista, običaja i koreografa pod nazivom „Zlatni opanak“. Svojom folklornom igrom članovi KUD-a “Biser” iz Tojšića prikazaće srbijanskoj publici kulturu, tradiciju i običaje naših krajeva. Povodom toga, u jutarnjem programu ugostili smo predsjednika KUD-a “Biser” Mehmeda Hodžića, koji je za našu televiziju govorio o navedenom nastupu, planovima, projektima ali i o stanju u ovom KUD-u. Video pogledajte u nastavku:

Pogledajte ko su sretni dobitnici nagrada sa BP “Polo” Memići

Written by | 12. Maja 2017. | Komentari isključeni za Pogledajte ko su sretni dobitnici nagrada sa BP “Polo” Memići
U okviru jutarnjeg programa ovaj put smo izvlačili dobitnike nagrada koji su svoje račune ubacili na BP “Polo” u Memićima. Dobitnici kupona vrijednosti 20 KM za točenje goriva: Meho Milkunić Samir Hasić Arnel Hodžić Đemka Perhatović Arnel Hodžić Tehnički pregled vozila Izet Mehmedović Eldar Ibrišević LCD TV Ahmet Hodžić

Sejfo Softić: “Tužio sam Hasana Ramića za uništavanje materijala Udruženja antifašista”

Written by | 9. Maja 2017. | Komentari isključeni za Sejfo Softić: “Tužio sam Hasana Ramića za uništavanje materijala Udruženja antifašista”
Dan pobede nad fašizmom je dan kada je nacistička Njemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svjetskom ratu. Slavi se 9. maja, iako je Drugi svetski rat konačno završen tek nekoliko mjeseci kasnije bezuslovnom kapitulacijom carskog Japana poslije tragične upotrebe atomske bombe u Hirošimi i Nagasakiju. Naime 9. maja 1945. (po moskovskom vremenu) godine sovjetski maršal Žukov ratifikovao je ispred Saveznika sporazum o njemačkoj kapitulaciji, koji je dan ranije u ime Trećeg rajha potpisao njemački feldmaršal Vilhelm Kajtel. Ovo jutro u našem programu ugostili smo predsjednika Udruženja antifašista Kalesija Sejfu Softića sa kojim smo razgovarali o tekovinama očuvanja obilježavanja ovog praznika. Također Softić je optužio predstavnike MZ Kalesija centar da su uništili arhivu