NEON Televizija - Kalesija Online - Živinice - Zvornik

Archive: NEON TV - Video prilozi Subscribe to NEON TV - Video prilozi

Fikret Suljkanović: U posljednjih deset godina u javnim ustanovama u Kalesiji nijedan radnik nije primljen na legalan način

Written by | 15. Januara 2017. | Komentari isključeni za Fikret Suljkanović: U posljednjih deset godina u javnim ustanovama u Kalesiji nijedan radnik nije primljen na legalan način
fikret_suljkanovic
O rodbinsko-političkim zapošljavanjima nebrojeno puta do sada smo pisali i izvještavali, sve to dokumentovali, a na kraju ti radnici su i dalje ostajali na svojim radnim mjestima. O nepotizmu i nelegalnom zapošljavanju na sjednici Općinskog vijeća Kalesija progovorio je i Fikret Suljkanović vijećnik Nezavisne liste Sead Džafić koji je kazao da nijedan radnik u posljednjih deset godina u javnim ustanovama nije primjen na legalan način. Da li će nakon ove izjave reagovati nadležne institucije koje trebaju da provode zakonitosti, ostaje da se vidi. Poslušajte izjavu Suljkanovića:

VIDEO: Obilježavanje 25. godišnjice Regionalnog savjetovanja Patriotske lige

Written by | 12. Januara 2017. | Komentari isključeni za VIDEO: Obilježavanje 25. godišnjice Regionalnog savjetovanja Patriotske lige
savjetovanje regionalnog
U Kalesiji jučer je obilježena 25. godišnjica Regionalnog savjetovanja Patriotske lige za Sjeveroistočnu Bosnu. Polaganjem cvijeća i učenjem fatihe na spomen obilježju u Tojšićima, započeto je obilježavanje, a prilog kojeg smo za Vas pripremili pogledajte u nastavku:

VIDEO: U Kalesiji obilježen Dan genocida nad Bošnjacima

Written by | 10. Januara 2017. | Komentari isključeni za VIDEO: U Kalesiji obilježen Dan genocida nad Bošnjacima
aa
Projekcijom filma Avde Huseinovića “Bošnjaci- genocid u kontinuitetu” u sali BKC-a “Alija Izetbegović” Kalesija jučer je obilježen Dan genocida nad Bošnjacima. Prilog možete pogledati u nastavku: Projekcijom filma Avde Huseinovića u Kalesiji obilježen Dan genocida nad Bošnjacima

NEON Jutro – gost: Fatmir Alispahić (VIDEO)

Written by | 9. Januara 2017. | Komentari isključeni za NEON Jutro – gost: Fatmir Alispahić (VIDEO)
fatmir-alispahic
U jutarnjem programu NEON Televizije ugostili smo publicistu Fatmira Alispahića, sa kojim smo govorili na temu obilježavanja 9. januara Dana  početka genocida nad Bošnjacima. Upravo u Kalesiji je prije pet godina zabilježeno prvo obilježavanje ovoga datuma, kao početak genocida nad Bošnjacima, promocijom knjige “Lanet Olsun-Zločin nad Bošnjacima istočne Bosne” autora Anesa Džunuzovića. Fatmir Alispahić je govorio o značaju i važnosti obilježavanja ovoga datuma za Bošnjake kao i za državu BiH. On je komentarisao i učešće OS BiH u Banja Luci. Gostovanje Fatmira i ono očemu je pričao u jutarnjem programu pogledajte u videu koji samo za Vas donosi NEON Televizija.  

VIDEO: Promocija knjige “Bolest nije kraj”

Written by | 7. Januara 2017. | Komentari isključeni za VIDEO: Promocija knjige “Bolest nije kraj”
promocija-enisa-zulovic010
Ispred dvadesetak građana i građanki naše općine u Divanhani, Enisa Zulović je održala promociju svoje knjige “Bolest nije kraj”. Enisa je govorila o knjizi, teškoj borbi ali također o nadi i vjeri koja joj je pomogla u borbi sa ovom teškom bolešću. Cijelu promociju knjige pogledajte u nastavku:

Sastanak na temu zimsko održavanje lokalnih puteva

Written by | 5. Januara 2017. | Komentari isključeni za Sastanak na temu zimsko održavanje lokalnih puteva
15878039_1029892887115121_1450268412_o-1
Danas je u kabinetu općinskog načelnika održan sastanak na temu zimsko održavanje lokalnih puteva. Na poziv općinskog načelnika sastanku su prisustvovali predstavnici Vijeća mjesnih zajednica općine Kalesija te Hazim Halilović, Zijad Kulanić i Fikret Križevac uposlenici Općine Kalesija. Cilj sastanka je dogovor u vezi čišćenja lokalnih puteva koje općina tj. nadležne opštinske službe nisu u stanju za jedan dan sve očistiti zbog nedostatka adekvatnih mašina. “Predsjednici su prihvatili da će se dodatno angažovati mašine koje posjeduju u mjesnim zajednicama i nadam se da ono što smo se danas dogovorili da će to oni i ispoštovati, da bi lokalni putevi u svako doba bili čisti”, nakon završenog sastanka istakao je načelnik. Na sastanku je bilo riječi

VIDEO: Pogledajte kako je protekao javni doček Nove 2017.godine u Kalesiji

Written by | 4. Januara 2017. | Komentari isključeni za VIDEO: Pogledajte kako je protekao javni doček Nove 2017.godine u Kalesiji
nova_godina1
Preko hiljadu Kalesijaca ali i građana susjednih općina dočekalo je Novu 2017.godinu u Kalesiji. Organizaciju javnog dočeka Nove godine potpisuje Sead Džafić vlasnik kompanije UNIS TOK koji je odnedavno i načelnik naše općine. Sve ovo je platio vlastitim sredstvima, a prisutne su zabavljali Nihad Kantić-Šike, Vanilla band te DJ Adnan Jakubović. Za sve prisutne priređen je i veličanstven vatromet koji je trajao duže od pet minuta. Sudeći po komentarima građana ovo je nešto što će se pamtiti dugo, a iz Kalesije je poslata jedna fina priča. Pogledajte video kako je sve izgledalo:  

VIDEO: Predstava “Mutiša i kvariša” i podjela načelničke plaće

Written by | 3. Januara 2017. | Komentari isključeni za VIDEO: Predstava “Mutiša i kvariša” i podjela načelničke plaće
predstava-sead-dzaficimg_2302
31.decembra na Gradskom trgu u Kalesiji upriličena je predstava za djecu “Mutiša i kvariša”, poklon načelnika Seada Džafića i njegove kćerke Alme Džafić-Tarabić građanima Kalesije. Nakon predstave upriličena je podjela druge plaće načelnika Seada Džafića za najbolje učenike i studente sa područja naše općine. Tako su sa po 100 KM nagrađeni najbolji učenici i studenti koje su predložili pedagozi i nastavnici u školama na području naše općine.  

Sead Džafić: “Mirsad Selimović nek prestane trgovati, a vijećnici BPS-a će preći u Nezavisnu listu”

Written by | 26. Decembra 2016. | Komentari isključeni za Sead Džafić: “Mirsad Selimović nek prestane trgovati, a vijećnici BPS-a će preći u Nezavisnu listu”
sead_dzafic1
U emisiji “Aktuelno” ugostili smo načelnika Kalesije Seada Džafića sa kojim smo razgovarali o političkoj situaciji u Kalesiji, o većini u Općinskom vijeću, o povratku u Stranku demokratske akcije, ali i planovima za 2017.godinu kao i o Budžetu. Najaktuelnije pitanje je većina u Općinskom vijeću, odnosno “naređenje” iz Sarajeva da BPS sa tri vijećnika u vijeću djeluje kao opozicija. “To su čestiti ljudi u BPS-u, mislim da neće podleći pritiscima. Mirsadu Selimoviću poručujem da prestane trgoviti i da se više posveti Kalesiji jer je na osnovu nje i ostvario mnoge benefite”, kazao je Džafić. On se dotakao i Budžeta za kojeg je kazao da je najbolji u posljednjih deset godina te je najavio nove razvojne projekte u svim MZ.  

U jutarnjem programu razgovarali smo sa članovima UMAK-a

Written by | 26. Decembra 2016. | Komentari isključeni za U jutarnjem programu razgovarali smo sa članovima UMAK-a
umak
U jutarnjem programu NEON Televizije ugostili smo članove Udruženja mladih aktivista Mensura Zulića koji je trenutno predsjednik udruženja te Alju Subašića predsjednika Skupštine. Razgovarali smo o osnivanju udruženja, aktivnostima te planovima za 2017.godinu. Također članovi UMAK-a su predstavili novi projekat koji rade sa Gradskom bibliotekom a to je “upoznavanje historije” ovih krajeva. Pogledajte gostovanje: