NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Teško oboljela Nejla Suljkanović ide na operaciju zahvaljujući kalesijskom privredniku

... | 1. Septembra 2016.
21:40
Kalesija Online

Nejla Suljkanović jedanaestogodišnja je djevojčica koja od rođenja ima dijagnosticiran Rettov sindrom, koji je veoma rijedak poremećaj u razvoju mozga koji je uzrokovao i dobijanje šećera kao i da ima iskrivljenje kičme zbog stalog ležanja, što je rezultiralo i sve češćim napadima gušenja.

Njeni roditelji Sabahudin i Selma već godinama u tišini nabavljaju ono što je njihovoj kćerki potrebno kako bi je održavali u životu. Pokušavali su na mnogim adresama da dobiju lijek, ali odgovor su uvijek dobijali da bolest nije izliječiva.

10.septembra Nejla bi trebala na operaciju u Zagreb u kliniku “Arithera” gdje će joj biti urađena operacija kičme što će joj pomoći u lakšem disanju i neće imati tako česte napade koje sada ima.

nejla1

“Ova operacija će nam kao roditeljima olakšati. Manje će antibiotika koristiti jer je iskrivljenje kičme od 69 posto što pritišće i bubreg stvarajući na taj način nesnošljive bolove. Ovom operacijom će joj biti dosta lakše”, govori njen otac Sabahudin.

Za operaciju u Zagrebu potrebno je 12.000 eura, a roditelji nisu bili u mogućnosti to obezbjediti pa se u prikupljanje novca uključio veliki broj građana Kalesije, ali i komšija i prijatelja.

“Sakupili smo oko 20.000 KM i na tome je stalo. Kada smo mislili da nećemo uspjeti pojavio se Sead Džafić sa kćerkom Almom Džafić-Tarabić i donirao je 4.500 KM da odemo u Zagreb. Čak je ponudio i svoj privatni automobil da nas odveze kao i da nam plati boravak tamo. Hvala mu od srca, hvala mu do neba”, kroz suze govori Nejlina majka Selma.

nejla_2

“Ovo su moje komšije, moji sugrađani. Kada mi je kćerka Alma rekla za ovaj slučaj, odmah sam rekao da ćemo mi sve platiti. Došao sam i uručio novac. Pozivam i druge privrednike da slijede moj primjer i da pomognu ovakve slučajeve. U priču zajedno samnom se uključio i proslavljeni košarkaš Asim Pars koji je došao tu sa nama da vidi u kakvom je stanju Nejla i njena porodica”, kazao je za NEON Televiziju Sead Džafić.

nejla4

Prilikom uručenja novčanih sredstava porodici ispred njihove stambene kuće okupio se veliki broj mještana koji su na taj način htjeli iskazati zahvalnost Seadu Džafiću za ono što čini za ovu djevojčicu. Također Sead Džafić i Asim Pars su u razgovoru sa porodicom obećali da će kontaktirati prijatelje ljekare u Zagrebu kako bi saznali koliko još se mogu uključiti u pomoć da se ovoj jedanaestogodišnjakinji pomogne.

nejla3

nejla

 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme