NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Težak oblik vršnjačkog nasilja u Milićima, maturant isprebijan od strane svojih vršnjaka, operisan u Bijeljini

... | 27. Maja 2022.
09:39
Kalesija Online

Prethodnog dana dogodio se težak oblik vršnjačkog nasilja u srednjoj školi “Milutin Milanković” u Milićima, kada je maturant ove škole teško pretučen od strane grupe svojih vršnjaka. Iz Policijske uprave Zvornik nisu se željeli oglasiti detaljnije o ovom događaju zbog zaštite maloljetnih lica. Saopšteno je da policijski službenici poduzimaju sve radnje iz svoje nadležnosti.

FOTO: Ilustracija

Potvrdna informacija o ovom događaju stigla je iz zdravstvenih ustanova u Zvorniku i Bijeljini iz kojih je potvrđeno da je učenik inicijala A.A. primljen u ovim zdravstvenim ustanovama.

Učenik inicijala A.A. primljen je na pregled u JZU Bolnica Zvornik, upućen na pregled kod ORL gdje su mu ustanovljene teške tjelesne povrede, koje podrazumijevaju prelom vilice. Učenik je potom poslat na zbrinjavanje povrede u Bijeljinu, potvrđeno je iz zvorničke bolnice.

Iz srednje škole u Milićima se nisu oglasili po ovom pitanju, ali su najavili večerašnju proslavu mature na kojoj će se vjerovatno naći i nasilnici koji su pretukli svog vršnjaka, kako bi proslavili završetak srednjoškolskog obrazovanja.

Žrtva vršnjačkog nasilja u ovom slučaju umjesto na maturskoj večeri, svoju “nezaboravnu noć” provest će u bijeljinskoj bolnici, polomljene vilice bez mogućnosti govora.

Uzroci i povod ovog nasilja nisu još uvijek poznati, slučaj dodatno komplikuje što su učenici nasilnici i učenik žrtva u ovom slučaju iz različitih nacionalnih grupa.

Javnost očekuje najoštrije sankcije za počionice, kao i oštar stav uprave škole, ministarstva obrazovanja RS, kako se ovakvi slučajevi ne bi ponavljali u budućnosti.

zvornicki.ba

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme