NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

TK: U protekla 24 sata 11 saobraćajnih nezgoda

... | 4. Decembra 2019.
09:49
Kalesija Online

U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda  u kojima su, pored pričinjene materijalne štete, 2 osobe zadobile teške tjelesne povrede, 2 osobe zadobile lake tjelesne povrede, dok se za 1 osobu ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda.

Niske temperature i mjestimično vlažan kolovoz ovoga jutra pogoduju formiranju poledice, pa pozivamo na pojačan oprez. Posebno izdvajamo dionice u višim predjelima, kao i mostove, vijadukte i prilaze tunelima.

Podsjećanja radi, zimska oprema je zakonski obavezna. Novčana kazna za neposjedovanje zimske opreme je 40 maraka. Vozači koji nekorištenjem i neposjedovanjem zimske opreme izazovu saobraćajnu nezgodu, kazna je od 50 do 200 maraka, može se izreći jedan kazneni bod, i može se izreći zabrana upravljanja vozilom u trajanju do 50 dana

Zbog neposjedovanja zimske opreme s 500 KM će biti kažnjena poduzeća ili druga pravna lica sukladno zakonskim propisima. A ista kazna će se izreći I fizičkoj osobi koja samostalno obavlja djelatnost prijevoza.

Ako ovlaštena osoba zatekne vozilo koje se kreće bez zimske opreme u vrijeme kada je zimska oprema zakonski obavezna, naredit će vozaču da odmah prekine kretanje vozilom i da otkloni neispravnost. Odnosno, da upotrijebi zimsku opremu.

Ilustracija

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika