NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Tokom karantina u svom stanu istrčao 511 kilometara

... | 1. Aprila 2020.
19:52
Kalesija Online

Ovaj strastveni trkač je po završetku karantina izračunao da je za 50 dana istrčao tačno 511 kilometara ili oko 12 maratona, što je zavidan rezultat čak i za mnoge mlade trkače, posebno ako se imaju u vidu okolnosti u kojima je ostvario ovaj poduhvat

Li Zhanzhe, 66-godišnji Kinez iz Pekinga, veliki zaljubljenik u trčanje, tokom karantina uvedenog zbog koronavirusa svaki dan je trčao u svom stanu krug u dužini od oko 10 metara kroz dnevni boravak i kuhinju, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako pišu kineski mediji, ovaj strastveni trkač je po završetku karantina izračunao da je za 50 dana istrčao tačno 511 kilometara, ili oko 12 maratona, što je zavidan rezultat čak i za mnoge mlade trkače, posebno ako se imaju u vidu okolnosti u kojima je ostvario ovaj poduhvat.

Ispričao je kako je odlučio trčati i tokom vremena provedenog u karantinu kako bi ostao u formi i bio zdrav.

“Trčao sam svaki dan između 10 i 12 kilometara, dakle oko 1.000 krugova, za što mi je trebalo oko sat vremena”, kazao je Li koji redovno trči maratone.

Dodao je da je svoj prvi maraton istrčao 1982. godine u Pekingu, te je od tada nastavio redovno trčati na svim manjim i većim utrkama.

Na kraju je istakao kako će nastaviti trčati na otvorenom jer se već polako ukidaju ograničenja o kretanju uvedena zbog koronavirusa.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Magazin