NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Tokom septembra u TK evidentirano 1700 migranata

... | 29. Oktobra 2020.
14:50
Kalesija Online

U prostorijama Uprave policije MUP-a TK-a održan je redovni radni sastanak Štaba zaduženog za praćenje problematike sa migrantima na području Tuzlanskog kantona, kojim rukovodi načelnik Sektora uniformisane policije Stjepan Hlavaček. U skladu sa utvrđenim dnevnim redom, razmatrana je aktuelna situacija, te dosadašnje aktivnosti policije u vezi sa navedenom problematikom, kao i problemi sa kojima se policijski službenici suočavaju u svakodnevnom radu sa migrantima, kao i način prevazilaženja istih.

Na održanom sastanku istaknuto je da je tokom mjeseca septembra od strane policijskih službenika evidentiran manji broj migranata u odnosu na mjesec august 2020.godine. Naime, u septembru je evidentirano 1700 migranata na području Tuzlanskog kantona, dok je u mjesecu augustu evidentirano 2699 migranata.

Tokom sastanka usaglašene su smjernice za daljnje postupanje, a akcenat je stavljen na intenziviranje saradnje sa Službom za poslove sa strancima Ministarstva sigurnosti BIH, kao i sa drugim policijskim agencijama u cilju održavanja stanja sigurnosti na zadovoljavajućem nivou.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika