NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Trčanjem do skidanja viška kilograma i ostvarenja snova: Upoznajte Živiničanina Mirzu Bajrića

... | 8. Februara 2018.
11:59
Kalesija Online

Zima je godišnje doba kada ne obraćamo previše pažnje na svoj izgled. Višak kilograma pokrivamo kaputima i teže kretanje pripisujemo upravo odjeći. Problemi dolaze kasnije, kada dođe proljeće i zimsku odjeću moramo vratiti u ormare. Tek tada vidimo da stomak ne prelazi preko hlača zbog potkošulje, majce i prsluka nego zbog grickalica, bureka i višesatnog sjedenja za računarom, televizijom te odlaskom u prodavnicu isključivo automobilom. Tek kada to shvatimo, tražimo patike za trčanje koje tako na polici stoje duži vremenski period čekajući da svane naše “sutra”.

Upravo zbog viška kilograma, ne čekajući da ideja “prenoći”,  trčanjem se počeo baviti i Živiničanin Mirza Bajrić, koji je sa nekolicinom drugova nedavno oformio trkački rekreativni klub TRK Živinice.

” Kada sam pogledao sebe u ogledalo, nije mi se svidjelo ono što vidim. Odlučio sam uraditi nešto pozitivno za sebe. Počeo sam da trčim. S obzirom da sam se i prije studiranja bavio sportom nije mi trebalo mnogo da se vratim u formu”- počinje svoju priču  Mirza Bajrić.

Upornim treniranjem, Mirzi je u naviku prešlo da se poslije napornog dana odmori treningom odnosno trčanjem. Dan po dan, kilometar po kilometar stigao je i do raznih evropskih takmičenja. Učestvovao je na nekoliko Evropskih trka. Gledajući učesnike na pomenutim trkama odlučio je sa nekoliko prijatelja osnovati trkački rekreativini klub “TRK” Živinice. Jedan od ciljeva kluba jeste mladima pružiti priliku zdravom načinu života, ugodnom druženju sa prijateljima te raznim putovanjima. Jedan od onih koji je u Mirzi vidio uzora i počeo da treči je i Eldar Hrustemović koji se priprema za svoju prvu trku.

Više o trkačkom rekreativnom klubu, o načinu na koji ćete se motivirati da svoje tijelo vratite u željenu formu pogledajte u emisiji Time Out koja je na programu NEON Televizije večeras u 18:30 sati. Gosti emisije su Mirza Bajrić i Eldar Hrustemović

 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, Magazin