NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Trener živiničkog RK “Konjuh” Žikica Milosavljević napustio klub

... | 8. Juna 2018.
10:29
Kalesija Online

Žikica Milosavljević više nije trener RK Konjuh Živinice, potvrdio je to za Kameleon srbijanski trener koji je sa Stolarima postigao dobre rezultate.

Iako je sa Konjuhom imao važeći ugovor još jednu sezonu, Milosavljević otkriva kako mu je uprava kluba iz Živinica ponudila smanjenje plaće i to, kako kaže, zbog loše finansijske situacije.

“Kažu da su zadovoljni mojim radom, ali ne i rezultatom koji smo ostvarili. Ja sam napravio plan i program za narednu sezonu, a uprava pored toga nije mogla da mi obeća da će dovesti određena pojačanja koja sam tražio. Na kraju smo se sporazumno rastali, mada imam ugovor i mogao sam da imam potraživanja. Rekao sam da to neću učiniti, da mi se do kraja izmire obaveze i da smatramo obostrano da je saradnja završena. Žao mi je, jer sam imao viziju budućnosti. Ali ovaj posao je takav. Nisam ljut, samo sam malo razočaran. Želim Konjuhu da nađe trenera po mjeri koji će moći da na pravi način nastavi tamo gdje sam ja stao”, rekao nam je Žikica Milosavljević.

Konjuh je ovu prvenstvenu sezonu u Premijer ligi BiH završio na 7. mjestu, a igrao je i završnicu Kupa naše zemlje u Banja Luci. Žikica Milosavljević ekipu Konjuha odveo je i do nastupa u EHF Challenge Kupu.

Izvor: radiokameleon

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, Sport