NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Tri promocije romana „Šapat sudbine“ kalesijske književnice Hazete Salihović – Hamzić

... | 17. Aprila 2018.
09:09
Kalesija Online

Hazeta Hamzić- Salihović svojim književnim prvijencem romanom „Šapat sudbine „ izazvala je veliku pažnju čitalaćke publike. Njen roman promovisan je u monogim bh. gradivima i u inozemstvu.

Proteklih dana Hazeta Salihović – Hamzić imala je tri uspješne promocije u Velikoj Kladuši, u Ključu i u Sarajevu. – Drago mi je da se čitaocima dopada roman „Šapat sudbine“. To mi daje snagu i motiva da nastavim sa pisanjem. Zahvaljujem se svima koji su pomogli da moja knjiga ugleda svjetlo dana i koji su učestvovali u organizaciji dosadašnjih promocija, kazala je Hazeta Salihović – Hamzić.

Roman „šapat sudbine“ pisan je na osnovu istinitih događaja.Radnja se odigrava u okolini Zvornika, prije agresije, u toku agresije i u poslijeratnom periodu. Govori o jednoj raslojenoj, disfunkcionalnoj porodici koju uništava alkohol i u kojoj na kraju dolazi do smrtnog ishoda.

 

 

Roman „Šapat sudbine“ je književni prvijenac Hazete Hamzić – Salihović, koje je rođena u Miljanovcima kod Kalesije, prije agresije radila je kao nastavnica biologije u Bosanskoj Krupi. Danas sa porodicom živi i radi u Švicarskoj.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme