NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Tuzla: Igre i zabavni sadržaji za djecu

... | 9. Oktobra 2019.
09:02
Kalesija Online

World Vision BiH, u saradnji sa pokretom mladih “Vrijedni pažnje” i omladinskim udruženjima iz Lukavca, Banovića, Sapne, Kalesije i Petrova, povodom Međunarodne sedmice djeteta organizira sportsko-zabavni događaj “Potrebna je igra da zaustavimo nasilje i zanemarivanje djece”.

Događaj je namijenjen djeci školskog uzrasta, a održat će se u
Centralnom gradskom parku u Tuzli, 9. oktobra 2019. godine u trajanju od 11 do 13 sati.

Animatori iz omladinskih udruženja i članovi pokreta VrijedniPažnje koji, u partnerstvu sa organizacijom World Vision u BiH pripremaju događaj, su za djecu pripremili niz zabavnih igara, prilagođenih za djecu uzrasta od 4. do 6. razreda.
Učešćem u sportskim i zabavnim aktivnostima, djeca razvijaju zajedništvo, uče se timskom radu, razvijaju natjecateljski duh, ali i osjećaj za fer igru. Razvoj suosjećanja kod djece nosi vrlo važnu ulogu u razvoju djeteta i utiče da odnosi koje dijete kreira sa svojim vršnjacima i okolinom budu zasnovani na prijateljskim namjerama.

Igrama će se pridružiti više od 500 djece iz općina/gradova Banovići, Doboj, Doboj Istok, Lukavac, Petrovo, Zvornik, Kalesija, Sapna i Tuzla.

Kroz izložbu dječijih radova koji oslikavaju njihovo viđenje nasilja i zanemarivanja događaj će, također, biti prilika za razgovor o prevenciji nasilja nad i među djecom. Izložba na otvorenom je njihov način da pošalju glasnu i vidljivu poruku javnosti da su sva djeca vrijedna pažnje i da žele svijet bez nasilja.

Naime, World Vision u BiH učestvuje u Globalnoj kampanji “Potreban je cijeli svijet da zaustavimo nasilje nad djecom”, koja je usmjerena na prevenciju zanemarivanja djece u BiH, kao jednog od najčešćih oblika nasilja nad djecom. Cilj kampanje je stvoriti društvenu klimu koja će voditi podizanju svijesti o problemu, promjeni stavova, kao i konkretnim akcijama ka sistemskim rješenjima. Djeca i mladi iz 15 općina/gradova, okupili su se oko zajedničke ideje i putem pokreta “Vrijedni pažnje” kroz ulične akcije, javne tribine, pozorišne predstave, izložbe i performanse utiču na mjenjanje svijesti i ukazivanje na problem zanemarivanja djece.!
da zaustavimo nasilje i zanemarivanje djece

Izvor: tuzlarije.net

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme