NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Tuzlanka Irma Ikanović među 18 finalistica izbora Miss BiH za Miss Svijeta

... | 17. Septembra 2021.
13:43
Kalesija Online

Ovogodišnji izbor za Miss BiH protiče u svečanom jubilarnom ozračju i slavi 25 godina rada, a izbor Miss Svijeta obilježava punih 70 godina postojanja.

Dvadeset dvije djevojke finalistkinje izbora Miss BiH uveliko se pripremaju za veliko finale koje će se održati 17. septembra, a jedna od njih je i Irma Ikanović, koja trenutno studira na Filozofskom fakultetu u Tuzli.

Kao i svake godine, Direkcija “Miss BiH za Miss Svijeta” promoviše neke opšte, društveno korisne teme te će tako ove godine dati akcenat na promociju podizanja ekološke svijesti, a posebno na problem divljih deponija u BiH. Akcija nosi naziv “VOLIMO PRIRODU – STOP DIVLJIM DEPONIJAMA”. Također, govorit će i o zanimljivim destinacijama u BiH, a na taj način promovisati domaći turizam.

Sve djevojke su snimile eko poruke u nadi da će uticati na kolektivni razvoj ekološke svijesti.

“Svaka travka je dio procesa nastajanja kisika kako bi ljudi mogli disati.”

25-ti jubilarni izbor održat će se u sklopu Sajma turizma i ekologije “List” u Lukavcu, koji su zajedno sa turističkom zajednicom Općine Lukavac i Općinom Lukavac pokrovitelji, a u cilju razvoja i promocije domaćeg turizma, te zaštite okoliša.

Irmu Ikanović možete podržati putem televoltinga na broj 096 840 817. Glasanje putem televoltinga je počelo i traje do 17.09. kada će se od 21 sat održati direktan prijenos na Federalnoj televiziji.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika