NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Tv preporuka: Kaos

... | 16. Marta 2021.
18:35
Kalesija Online


NEON  Televizija u novoj rubrici “Tv preporuka” donosi vam najave filmova koje možete pratiti ukoliko ste korisnik NEON Digitalne televizije.

KAOS (2015)

Radnja počinje u jedno mirno jutro dok se banka otvara za klijente. Prije nego što itko uspije shvatiti što se događa, petorica pljačkaša, odjevenih u crno, upadnu u banku i uzmu sve koji se u njoj nalaze za taoce. Uskoro dolazi policija i pljačkaši ostanu zatočeni u banci. Njihov vođa Lorenz (Wesley Snipes) zahtijeva da kao pregovarač dođe detektiv Quentin Conners (Jason Statham). Conners se upravo vratio na dužnost nakon što je bio suspendiran zbog nesreće u kojoj je jedan talac poginuo, a njegov bivši partner, detektiv York, trajno je razriješen s dužnosti. Njegov nadređeni, zapovjednik Jenkins, dodijeli mu novog partnera, početnika tek pristiglog s Akademije, detektiva Dekkera (Ryan Phillippe). Njih dvojica zajedno stižu do banke koja je okružena specijalcima. Conners uspostavlja kontakt s Lorenzom i pregovaranje počinje. Lorenz je vrlo smiren, a njegove su riječi prepune zagonetki. Shvativši da mora nešto učiniti, Conners pomno isplanira i organizira upad u banku, ali u njega se nehotice umiješaju specijalci, a eksplozije i pucnjava pretvore banku u pravu ratnu zonu. Iako su Lorenz i njegovi pomoćnici neke ljude zadržali kao taoce, većina nedužnih klijenata uspjela je pobjeći i u sveopćem kaosu spasiti svoje živote. Kad se dim napokon raščistio, Conners shvati da su počinili tešku pogrešku: pljačkaši su im pobjegli pretvarajući se da su taoci.

GLUMCI:Jason Statham, Ryan Phillippe, Wesley Snipes, Henry Czerny, Justine Waddell, Nicholas Lea, Jessica Steen, Rob LaBelle, John Cassini, Damon Johnson, Paul Perri, Keegan Connor Tracy, Natassia Malthe, Ty Olsson, Terry Chen, Mike Dopud, Michasha Armstrong, Kim Howey, Gaston Morrison, Garvin Cross, Kimani Ray Smith, Kirsten Alter, Michael Adamthwaite, Nigel Vonas, Bill MondySCENARIST:Tony Giglio

PRODUCENT:David Bergstein, Steven Chasman, Michael Derbas, Huw Penallt Jones, Michael A. Pierce, Gavin Wilding

TRAJANJE: 106 min

Film možete pogledati večeras na programu B92 u terminu od 21:15 sati.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Magazin