NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

U akciji MUP-a TK oduzeto oko milion KM, automatska puška i pištolj

... | 10. Oktobra 2018.
16:16
Kalesija Online

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom TK-a i policijom Brčko Distrikta i MUP-om RS, danas su postupajući po Operativnom planu na sprečavanju i rasvjetljavanju krivičnih djela Udruživanje radi činjenja krivičnih djela „Pranje novca“ FBiH, na osnovu naredbih Općinskog suda u Gradačcu i Osnovnog Suda u Bijeljini izvršili pretres porodičnih kuća, pomoćnih objekata i vozila na području općina Srebrenik, Gradačac, Brčko BiH i općine Ugljevik RS.

Na osnovu prikupljenih dokaza ,sedam osoba je lišeno slobode. Oni se dovode u vezu sa vršenjem navedenog krivičnog djela.

Prilikom pretresa na navedenim lokacijama pronađeno je i oduzeto veća količina novca različitih valuta i to: Američkih dolara, Švicarskih franaka, Hrvatskih kuna, Danskih kruna i drugih valuta u vrijednosti od oko 1.000.000,00 KM, te automatska puška i pištolj.

Protiv osoba kojima je oduzeta sloboda, Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biće podnešen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, te će isti predati u nadležnost postupajućeg Kantonalnog tužioca.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika