NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

U četvrtak promocija knjige “Mirno spavaj Mevlana”

... | 29. Oktobra 2018.
13:26
Kalesija Online

U okviru manifestacije “Ikre 2018” u Gradskoj biblioteci u Kalesiji bit će upriličena promocija knjige Adama Subašića.

Promocija knjige “Mirno spavaj Mevlana” bit će upriličena u četvrtak, 1.novembra 2018.godine u 17:00 sati. Osim autora o knjizi će govoriti i književnik Hadžem Hajdarević.

“Ova knjiga pjesama ispunjena je osjećanjima i rukom pjesnika kojem su jasni svi zemaljski putevi, svjetovi, mijene i vremena, pa se posao lirskog subjekta prvenstveno svodi na sretno i blagotvorno prepoznavanje životnih radosti što ih je Bog darovao čovjeku i njegovom životu na zemlji” istakao je u recenziji ove knjige poznati bh književnik, Hadžem Hajdarević.

Književnica Fadila Nura Haver ističe kako u Adamu Subašiću imamo pjesnika koji je uspio u jednoj autobiografskoj rečenici mjesto svog rođenja uznijeti do najvišeg neba, u dvije riječi: pitomina i Krajište. Prema njenim riječima, ova knjiga u sebi nosi sliku prepočetka, potencijal u kojem i najsurovije okruženje biva pripitomljeno i obujmljeno vlastitom duhovnošću.

Adam Subašić je rođen 1958. Godine u Biljanima kod Ključa, a osnovnu i srednju školu završio je u Sanskom Mostu. Po obrazovanju je inženjer, po sudbinskom usmjerenju pisac i muzičar,Do ove knjige objavio je nekoliko knjiga proze i poezije, a svoja djela je objavljvao u književnoj i drugoj publicistici. Trenutno živi i radi u Sarajevu.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Najave