NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

U džematu Memići-Stara džamija:Sutra predavanje za žene

| 17. Juna 2017.
14:38
Kalesija Online

Posljednje predavanje za žene u toku ovog Ramazana u džematu Memići u Staroj džamiji bit će održano sutra poslije Podne namaza. Gost predavač je Hasiba Saračević

Od početka Ramazana, svake nedjelje u Staroj džamiji bilo je upriličeno predavanje za žene na kojem su gošće govorile o raznim temama. Na prvom ramazanskom druženju gost predavač bila je Sidika Hodžić koja je govorila o osnovnim smjernicama Ramazana. O „Povratku Kur ana“ prisutnima u džamiji govorila je Hasmira Malić. Treću nedjelju gost predavač bila je Mevla Mehanović a tema je bila „ Duhovna dimenzija Ramazana“.

Hasiba Saračević, čije predavanje će imati priliku čuti prisutne u Staroj džamiji, rođena je 1969. godine u Glodima, općina Zvornik. Osnovnu školu završila je u Kamenici, Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu i Islamski pedagoški fakultet u Zenici. Kao vjeroučitelj radi od samog uvođenja predmeta Islamska vjeronauka u Osnovnoj školi “Lukavac Grad“ gdje je i danas zaposlena. Posebno je značajan njen rad u mektebu Lukavac Grad i Bistarac, a pokretač je akivnosti u Mektebu za odrasle Turski Lukavac (22 godine) kao i u džematu Lukavac Grad (4 godine). Kroz mektebe za odrasle prošlo je 500 učača Kur ana. Dobitnik je brojnih priznanja kao i Zlatne plakete 2015. od Udruženja „Prosvjetitelj“ za doprinos afirmaciji pozitivnih vrijednosti društva. Od 2015. imenovana je za koordinatoricu za ženski aktivizam pri Muftijstvu tuzlanskom. Udata je i majka dvoje djece Ahmeda i Amine.

U pomenutom džematu će se i tokom ljeta nastaviti sa aktivnostima za mlade i žene.

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme