NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

U džematu Prnjavor otvorena biblioteka i divanhana

... | 4. Juna 2020.
21:04
Kalesija Online

Prošle godine u junu, u džematu Prnjavor počeli su radovi na rekonstrukciji objekta džamije. U okviru toga pokrenute su aktivnosti izgradnje igrališta za djecu gjde će biti teren za odbojku, košarku, nogomet. Pored toga, otvorila se mogućnost za izgradnju divanhane i biblioteke koje su večeras i otvorene.

Otvorenju su prisustvovali mnogi književnici kako sa područja Kalesije tako i iz drugih mjesta.

” Mi već nekoliko mjeseci imamo okupljanje u Raincima Donjim u bosanskoj kući koju je napravio Azir Šabić, mi smo je nazvali hiža dobrog zbora. Okupljamo se svakog četvrtka u mjesecu. Ibro Huremović nas je pozvao da naše okupljanje planirano za juni, održimo upravo povodom otvorenja biblioteke i divanhane u Prnavoru. Rado smo se odazvali. Svi učesnici su poklonili svoju autorsku knjigu ili pak neku drugu knjigu iz svoje, kućne biblioteke. Bosanki kluturni centar “Alija Izetbegović” Kalesija također je donirao knjige kako bi obogatili fond ove biblioteke” kazao je Fahrudin Sinanović, direktor BKC “Alija Izetbegović” Kalesija.

Predsjednik džemata Prnjavor Ibro Huremović je istakao kako im je želja džematlijama, prije svega onim mlađim, približiti knjigu. Osim toga, divanhana je pogodna za održavanje korisnih druženja, promocija i slično. Huremović je dodao kako stoje na raspolaganju i drugim kalesijskim udruženjima i rado će im ustupiti prostor za realizaciju njihovih aktivnosti

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme