NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

U.G. Vive Žene organizuje Sajam proizvoda žena sa sela

... | 14. Oktobra 2021.
10:34
Kalesija Online

UG “Vive Žene“  Tuzla, u saradnji sa Mrežom žena u Podrinju koju čine 
slijedeće organizacije:  UŽ „Jadar“ Konjević Polje, UŽP Podrinjka,  Skleani Srebrenica UŽ „Maja“ Kravica, UPP „Drina“ Burnice, Udruženje  žena Cerska, Udruženje žena Podrinje Vlasenica, Udruženje Anima  Djulići, Udruženje Procvat proljeća Glogova i ženska grupa iz MZ Suha,  pozivaju Vas na obilježavanje Međunarodnog dana žene na selu.

Tim povodom Vive Žene, uz podršku Udruženja i  grupa iz sjeveroistočne  BiH – Podrinje, će organizovati 16.10.2021.

Sajam proizvoda žena sa  sela, Trg Slobode Tuzla, od 09:00 – 14:00, gdje će članice Udruženja i  grupa predstaviti svoju kućnu i domaću radinost, a također  prezentirati svoje aktivnosti koje doprinose aktivnijoj ulozi žena i  ženskih grupa u razvoju civilnog društva, zalažući se  za poštivanje  ženskih ljudskih prava u svim oblastima javnog i privatnog života. 
Pored učešća udruženja i grupa iz Opština Bratunac, Srebrenica,  Zvornik,  Milići i Vlasenica na sajmu će izlagati i Udruženja iz  Tuzlanskog kantona.

Prvi Međunarodni dan žena sa sela obilježen  je 15. oktobra 2008.  godine. Generalna skupština UN-a u svojoj rezoluciji 62/136 od 18.  decembra 2007. godine, priznaje „presudnu ulogu i doprinos žena sa  sela, uključujući i domorodačke žene, u unapređenju poljoprivrede i  ruralnog razvoja, poboljšanje sigurnosti hrane i suzbijanje ruralnog  siromaštva“ i od tada se 15. oktobar obilježava kao Dan žena na selu    u cijelom svijetu. Vive Žene u saradnji sa organizacijama i grupama iz  Sjeveroistočne Bosne i Hercegovine već šestu godinu obilježavaju  Međunarodni dan žena na selu. Cilj nam je ovim aktivnostima skrenuti  pažnju na položaj žene sa sela u BiH i njezin doprinos u razvoju BiH  društva.
Za sva dodatna pitanja i komentare možete nas kontaktirati na mail 
vivezene@bih.net.ba  ili telefon  U.G.“Vive Žene“ 035 224 310 ili 035 
224 311.
Nadamo se da ćete kao i do sada odazvati našem pozivu te medjski 
propratiti ovaj događaj.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika