NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

U Kalesiji održana 5. manifestacija „Kalesijski šampioni znanja”

... | 21. Juna 2018.
09:44
Kalesija Online

U Kalesiji je održana 5. po redu manifestacija „Kalesijski šampioni znanja“ na kojoj su priznanja i novčane nagrade uručena za 60-ak najboljih učenika i studenta sa područja općine Kalesija. Nagrađeni su osnovci koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na općinskim takmičenjima iz: matematike, fizike, hemije, biologije, historije, geografije, njemačkog jezika engleskog jezika, vjeronauke, informatike.

Osim njih, priznanja su dobila i tri najbolja učenika MSŠ Kalesija i 4 studenta koji su imali prosjek 9,5 i viši. Organizator manifestacje je Asocijacija za afirmaciju i kreiranje pozitivnih vrijednosti „Proaktiva“, a glavni partner je JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija.

Pokrovitelji manifestacije su Općina Kalesija i općinski načelnik Sead Džafić. Partneri i sponzori projekta još su i Asmir Mešić i njegova škola stranih jezika „Alphabet centru za edukaciju“, prevoznička firma „Hankom“ doo Kalesija, doo „Izbor“ Cazin, CNS – Centar za napredne studije Sarajevo, BZK Preporod, Behram-begova medresa, MZ Kalesija centar, Svjetska asocijacija muslimanske omladine NEDWA, UG Korak i Neon Solucije.

U kulturnom dijelu programa nastupio je hor „El – Aziz“. Priznanja su uručili Ibro Ramić, član Proaktive, mr. Amela Delić, Enes ef. Sakić, Asmir Mešić, Mersudin Rizvić i načelnik Sead Džafić.

U svom obraćanju učenicima i roditeljima, nakon što im je uputio čestitke, naćelnik Džafić je obećao da će on i lično i Općina i ubuduće podržavati ovaj hvala vrijedan projekat.

U ime nagrađenih učenika obratio se Emir Halilović, učenik  OŠ Memići.

Prije uručivanja priznanja, predavanje o temi „Internet – prednosti i nedostaci“ održala je mr. Amela Delić.

Jedan od dobitnika priznanja bila je i Adelisa Zahirović, , kćerka Ibre i Mejre, studentica 3. godine Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, sa prosjekom ocjena 9,5.

– Bilo je prelijepo. Svaka čast svima koji su organizirali ovu manifestaciju i podržali ovaj projekat. Bila mi je čast sudjelovati u svemu ovome,kazala je Adelisa.

Nažalost nekoliko učenika nije prisustvovalo dodjeli prizanja. Svi oni svoje nagrade mogu preuzeti svakim radnim danom u prostorijama BKC-a. Sa sobom su obavezni ponijeti jedan od identifikacionih dokumenata

Snimak manifestacije “Kalesijski šampioni znanja 2018” pogledajte večeras u 18:00 sati na programu NEON Televizije

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme