NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

U Kalesiji održano Treće druženje nogometnih sudija i instruktora TK-a

... | 18. Februara 2020.
13:42
Kalesija Online

Kalesija je u nedjelju bila domaćin Trećeg druženja nogometnih sudija i instruktora Tuzlanskog kantona. U sklopu ovog druženja odigran je malonogometni turnir na kojem su najbolje partije pružili nogometni suci iz Živinica, drugo mjesto pripalo je Srebreniku, a treće Kalesiji. Zanimljivo je da su sudije iz Živinica po treći put zaredom pobjednici ovog turnira.

Za najboljeg igrača proglašen je Fadil Glavić iz pobjedničke ekipe Udruženja nogometnih sudija i instruktora Živinicem, dok je najbolji golman Mirza Husarić iz Srebrenika.

Živiničani su na putu do finala savladali Lukavac, Doboj Istok i Kalesiju, čime su osvojili prvo mjestu u Grupi A. Dominaciju su nastavili i u  polufinalu gdje su slavili protiv Tuzle sa 1:0. U finalu turnira Živinice su savladale Srebrenik sa 5:2.

Po završetku turnira, koji je odigran u dvorani MSŠ u Kalesiji, druženje nogometnih sudija i instruktora nastavljeno je u restoranu „Zates“ na Međašu gdje su uručena priznanja za najuspješnije ekipe i pojedince, kao i sponzore druženja.

Prema riječima Damira Džafića, člana Udruženja sudija i instruktora Kalesija, druženje je proteklo u odličnom ambijentu, a učesnici iz drugih općina su imali samo riječi hvale za organizatore iz Kalesije.

„Potrudili smo se da sve prođe u najboljem redu i prema reakcijama kolega iz drugih općina i gradova Tuzlanskog kantona u tome smo i uspjeli. Ugostili smo više od 100 nogometnih sudija i instruktora iz osam udruženja. Hvala svima koji su nas podržali i pomogli organizaciju ovog druženja, a posebno načelniku Seadu Džafiću, kao generalnom pokrovitelju i predsjedniku ONS Kalesija Muhamedu Avdiću. Posebno mi je drago što je sve prošlo u najboljem redu zbog predsjednika našeg Udruženja Jasmina Smajića, koji je, nažalost, zbog bolesti bio spriječen da prisustvuje ovom događaju, a koji je mnogo uradio na organizaciji ovog druženja“, kazao je Džafić.

Dodao je da zahvalnost duguje i svim kolegama s područja Tuzlanskog kantona, kao i čelnicima NS TK-a (Admiru Mosoroviću, Ćazimu Omiću i drugima) koji su svojim prisustvom pokazali da cijene rad kalesijskog Udruženja sudija i instruktora.     

(Radio Feral)

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme