NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

U Mostaru počela priprema terena za izgradnju olimpijskog bazena

... | 25. Avgusta 2022.
17:07
Kalesija Online

U Mostaru na lokalitetu Južni logor danas su počeli radovi pripreme terena za izgradnju olimpijskog bazena o kojem se godinama sanja u tom gradu.

Tim povodom teren su obišli premijer FBiH Fadil Novalić i federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović s delegacijom u društvu gradonačelnika Mostara Marija Kordića i predsjednika Gradskog vijeća Salema Marića.

Gradonačelnik Kordić je kazao kako je ovaj lokalitet u Prostornom planu ocijenjen kao najbolji kako zbog klime tako i saobraćajne povezanosti.

“Lokacija je u vlasništvu Grada Mostara na kojem je nekoliko starih objekata koji su svojevremeno pripadali vojnim objektima.U njima su smještene škole i razni sadržaji za koje smo našli alternativni smještaj i krenuli smo sa demolicijom”, kazao je Kordić.

Ističe kako se krenulo u ovu priču zbog uspjeha Lane Pudar koja je osvojila evropsko zlato i da nije toga, možda bi sve još sve bila samo priča.

Fadil Novalić, premijer FBiH
Fadil Novalić, premijer FBiH

Premijer Novalić je podsjetio da je Vlada FBiH obezbjedili sredstva u iznosu od osam miliona KM za izgradnju bazena u ovogodišnjem budžetu i da želi da se projekat bazena što prije ugleda svjetlo dana.

Naglasio je kako će ova priča imati podršku Vlade FBiH sve do završetka.

“On je u Mostar došao na krilima Lane Pudar, a Mostar ima mlade ljude sklone uspjesima i ako bude olimpijski bazen u Mostaru ko zna dokle će to sve dobaciti, do vaterpolo klubova i novih naših olimpijskih pobjednika”, kazao je Novalić.

klix.ba

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika