NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

U Njemačkoj Huso Turić trenirao sa najuspješnijim borcima

... | 29. Januara 2020.
13:36
Kalesija Online

U 2019. godini Huso Turić je proglašen za najboljeg sportistu Općine Kalesija. Također, ove godine je dobio priznanje za najboljeg juniora Tuzlanskog kantona. Priznanjima i takmičenjima prethodili su rad, trud, zalaganje i treninzi. Sa treninzima nastavlja i u ovoj godini. On je boravio i nekoliko dana u kampu u Njemačkoj, gdje je trenirao sa uspješnim borcima. Trening se održao u Düesseldorfu, u “UFD Gym” dvorani koja je proglašena najboljom u čitavoj državi u izboru poznatog portala GNP1.de u Njemačkoj.

“Trenirao sam dvije sedmice. Što se tiče treninga bilo je svega od sparinga pa nadalje. Trenirao sam sa Robertom Soldićem i Erkom Junom. Menadžer je bio Ivan Dijaković”, kazao je Turić.

Huso se vratio u Kalesiju, za njega, kako kaže, putovanje u Njemačku je bilo veliko iskustvo, a sve što je naučio tokom treninga primijenit će u novim borbama.

“Pri povratku u Kalesiju očekuje me prvo da završim školu i da nastavim trenirati. Ogromno iskustvo za mene je bilo trenirati sa uspješnim borcima”.


U “UFD Gym” dvorani treniraju najbolji borci. Veliki napredak i iskorak u karijeri Turića bili su treninzi u Njemačkoj, koji je doživio i borbe na velikoj sceni “UFD Gym”.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport