NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

U okviru manifestacije “Poslanik u mom srcu 2019” novi serijal na programu NEON TV

... | 31. Oktobra 2019.
15:55
Kalesija Online

Medžlis Islamske zajednice Kalesija povodom obilježavanja Mevluda organizuje manifestaciju pod nazivom “Poslanik u mom srcu 2019”, koja će se održati u periodu od 25. oktobra do 30. novembra 2019. godine.

Moto ovogodišnje manifestacije je kur'anski ajet “Vi u Allahovom Poslaniku imate divan uzor”, a na ovu temu će i učenici osnovnih škola pisati radove u okviru literarnog natječaja. U okviru pomenute manifestacije na programu NEON Televizije emitovat će se novi serijal rađen u saradnji sa MIZ Kalesija. TV serijal emitovat će se svakog petka u mjesecu novembru sa početkom u 19:00 sati. Pet kalesijskih imama obradili su teme vezane za život posljednjeg Božijeg poslanika, Muhammeda a.s.

Na temu “Vi u Allahovom Poslaniku imate divan uzor” govorio je Sead ef. Ahmetović, “Ti si, Muhammede, na najvišem stepenu morala”, Mirsad ef. Sakić. Aldin ef. Smajić govorio je na temu “Njegov moral bio je Kur'an”, Enes ef.Habibović “Muhammed a.s. kao donosilac radosne vijest”. Na temu “Muhammed a.s. kao roditelj” govorio je Husejn hfz. Smajić.

Muhammeda, a.s., nema živog među nama, ali iza njega su ostali Kur'an i njegov sunnet. Ako se budemo držali ta dva emaneta, kako je Poslanik rekao, nikada nećemo zalutati. 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Na današnji dan