NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

U okviru manifestacije “Poslanik u mom srcu” održan okrugli sto

... | 18. Oktobra 2020.
11:59
Kalesija Online

U organizaciji Asocijacije žena MIZ Kalesija danas je održan okrugli sto u okviru manifestacije “Poslanik u mom srcu”. Prema riječima koordinatorice Asocijacije žena MIZ Kalesija Adise Hodžić danas upriličenim događajem otvoren mjesec mevluda posvećen posljednjem Božijem Poslaniku.

” Kao i do sada obilježavamo mjesec rođenja Muhammeda a.s. U skladu sa preporukama u vezi epidemiološke situacije organizujemo manifestacije. Danas smo se podsjetile na to kakav je bio Božiji Poslanik. Kako se ponašao u određenim situacijama i kako nam treba biti uzor u svemu” dodala je Hodžić.

O Poslaniku Muhammedu a.s. od njegovog rođenja do smrti danas je govorila profesorica Sidika Hodžić. U svom govoru profesorica je istakla da mi mnogo znamo o Poslaniku ali nikada nije dosta govoriti o njemu i prisjećati se njegovog života i onoga što je radio kako bismo to slijedili i danas. Koliko je važno donositi salavate na Muhammeda a.s. govorila je i profesorica Sadika Mehmedović.

Na danas održanom okruglom stolu prisutne su se dotakle mnogo tema koje opisuju odnos Poslanika prema ženama, djeci, ashabima…

Na kraju članice Asocijacije žena MIZ Kalesija podijelile su i zahvalnice učesnicama okruglog stola.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme