NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

U septembru osnivanje nove stranke u BiH

| 17. Jula 2017.
07:11
Kalesija Online

Klub Nezavisni blok u Parlamentu BiH održao je danas sastanak Inicijativnog odbora za novo političko djelovanje i organiziranje u BiH, na kojem je najavljeno osnivanje nove stranke te je usvojena „Platforma za oslobađanje potencijala i pokretanja BiH“.

Platforma, sudeći prema onome što je prezentirao zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Senad Šepić, podrazumijeva nabrajanje svih problema sa kojima se suočavaju građani BiH. Na prijedloge rješenja tih problema ćemo, pretpostavljamo, sačekati.

Za 10. septembar ove godine je najavljeno održavanje osnivačke skupštine “Narodnog nezavisnog bloka – Pokret za Evropu”, a Šepić je imenovan za predsjedavajućeg Inicijativnog odbora, dok je njegov zamjenik gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

– Želimo praviti nove mostove i ujediniti sve kako bismo pokrenuli i promijenili BiH. Želimo na izborima sljedeće godine ponuditi nova lica koja će donijeti promjene – kazao je Šepić.

Šepić je izjavio kako bi novom bloku mogli pristupiti i članovi drugih političkih stranaka, ne želeći govoriti o imenima. Međutim, nije demantirao spekulacije kako bi se novom bloku mogao pridružiti SDS-ov delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić.

Izvor: Faktor.ba

Komentari

Kategorija: Društvo i politika