NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

U Srebrenici uskoro s radom počinje pogon tekstilne industrije

... | 6. Novembra 2019.
10:34
Kalesija Online

Opština Srebrenica raskinula je saradnju sa poslodavcem u tekstilnom pogonu u toj opštini Miroljubom Avramovićem iz Ivanjice, a sa vlasnikom firme “6. novembar” iz Zvornika Jakovom Galićem dogovorila uslove za preuzimanje pogona, kako bi 30 radnica nastavilo sa radom, rekao je danas načelnik ove opštine Mladen Grujičić. Grujičić je rekao novinarima da je opština raskinula saradnju sa Avramovićem jer nije uspio da organizuje posao i obezbijedi plate zaposlenima.

“Pripremili smo mu objekat, dio opreme i infrastrukturu i pomogli u obezbjeđivanju podsticajnih sredstava Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske za plate novozaposlenih radnika, ali on ništa nije uspio pokrenuti i organizovati za pola godine, nego je svakodnevno tražio dodatnu pomoć i nije isplaćivao plate zaposlenima u skladu sa potpisanim ugovorima”, rekao je Grujičić.

Prema njegovim riječima, u pogonu koji je otvoren za Dan opštine Srebrenica, 11. marta ubrzo su počele obustave rada jer plate radnicima nisu isplaćivane po dogovoru i u skladu sa potpisanim ugovorima, nije obezbijeđen topli obrok niti naknada za obrok na poslu, te je četvrtina od 40 zaposlenih napustilo firmu.

Prema njegovim riječima, za preuzimanje ovog pogona interesovanje je pokazala tekstilna firma “6. novembar” iz Zvornika, te su sa vlasnikom Jakovom Galićem dogovoreni uslovi za preuzimanje tekstilnog pogona u Srebrenici i 30 radnica će nastaviti sa radom u tom pogonu. On je najavio da će uskoro doći i do otvaranja novog kamenoloma u srebreničkoj opštini i da će biti zaposlen određen broj radnika na eksploataciji dacita na lokalitetu Skakavac.

“Obavljaju se pripreme i za pokretanje proizvodnje kutija, odnosno ambalaže za vino, te otvaranje pogona za proizvodnju aluminijumske stolarije. U toku su pregovori sa jednim investitorom za pokretanje proizvodnje namještaja u industrijskoj zoni u Potočarima”, rekao je Grujičić.

On je dodao da je cilj opštine Srebrenica otvaranje što većeg broja radnih mjesta i zapošljavanje što većeg broja mladih bračnih parova jer se samo tako stvaraju uslovi za ostanak mladih u ovom mjestu.

(Srna)

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika