NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

U subotu gradski derbi na stadionu “Ada” u Tojšićima

... | 23. Avgusta 2018.
14:41
Kalesija Online

U subotu, 18.augusta startala je nova sezona Druge lige FBiH grupa Sjever. Oba kalesijska predstavnika u ligi, FK “Sloga” Tojšići i FK “Bosna” Kalesija zabilježili su poraze. “Bosna” poražena od “Prokosovića” rezultatom 2:3, a “Sloga” od ekipe “Svatovac” Poljice 1:0.

U drugom kolu očekuje nas gradski derbi. “Sloga” dočekuje “Bosnu”. Utakmica se igra u subotu 25.8.2018.godine  sa početkom u 17:30 sati.

Susret ove dvije momčadi uvijek izazove pažnju navijača i svi priželjkuju pobjedu svog tima.

Podsjećanja radi,

Druga liga FBiH u čijoj grupi “Sjever”  od sezone 2019/2020 će  se igrati u drugačijem formatu.

Od dosadašnje četiri grupe bit će samo dvije Sjever i Jug.

Obje lige će imati po 16 klubova.

Članovi novih liga će biti klubovi koji budu u vrhu sadašnjih liga na kraju sezone 2018/2019., te prvaci kantonalnih liga. Uz to će, morati imati i četiri omladinske kategorije (predpioniri, pioniri, kadeti i juniori).

Što se infrastrukture tiče, minimum uslova predstavljat će stadion od najmanje 500 mjesta.

U novoj Drugoj ligi FBiH “Sjever” bit će klubovi iz kantonalnih / županijskih saveza: NS Bosansko-podrinjskog kantona, NS Kantona Sarajevo, NS Srednjobosanskog kantona, NS Tuzlanskog kantona i NS Posavske županije – Orašje.  konkretno u ovom rangu takmčenja igat će klubovi iz sadašnjih Druge lige FBiH “Sjever” i Druge lige FBiH “Cenatar”.

Plasman u Drugu ligu FBiH “Sjever” obezbijedit će šest klubova iz sadašnje Druge lige FBiH “Sjever”, koji na kraju takmičarske sezone 2018/2019.godine ostvare plasman od drugog do sedmog mjesta na tabeli. Također, u ovoj ligi će igrati i pet najbolje plasiranih klubova (od 2. do 6.mjesta) u Drugoj ligi FBiH “Centar”.

Grupu “Jug” sačinjavat će klubovi iz sljedećih kantonalnih/županijskih saveza:  NS Hercegovačko-neretvanskog kantona, NS Zapadnohercegovačke županije, NS Hercegbosanske županije, NS Srednjebosanskog kantona i NS Unsko-sanskog kantona.

Klubovi kojhi ne izbore plasman u Drugu ligu FBiH igrat će u Međukantonalnoj ligi. Tako će klubovi iz Tuzlanskog kantona igrati u ligi sa ekipama iz Posavske županije. Ova liga će brojati, također, 16 ekipa.

Takmičenje u Drugim ligama FBiH vodit će NS FBiH, dok će kantonalni savezi biti nadležni za takmičenje u Međukantonalnim ligama.

Kootizacija za takmičenje u Drugoj ligi iznosit će 5.000 KM, dok će klubovi koji se budu takmičili u Međukantonalnoj ligi plaćati kootizaciju u iznosu od 3.000 KM.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Najave, Sport