NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

U subotu predavanje i promocija knjiga Alme Taletović

... | 24. Aprila 2018.
08:32
Kalesija Online

U subotu, 28.4.2018. godine sa početkom u 18:00 sati u Gradskoj biblioteci u Kalesiji održat će se predavanje na temu ” Ojačajte sebe mentalno i emotivno. Budite sretne”. Predavanje će održati autorica knjiga “Smiraj duše” i “Sretni ljudi” Alma Taletović koja će kalesijskoj publici predstaviti pomenute knjige.

Sadržaj knjige”Sretni ljudi” ima podlogu u vjeri i popularnoj psihologiji, sa osvrtom na nova naučna istraživanja koja kažu da mi nismo žrtve života, nego nas je Tvorac obdario mnogim sposobnostima. Kako ćemo te potencijale koristiti, do nas je…

Alma Taletović rođena je u Tuzli. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Tuzli, na Odsjeku za bosanski jezik i književnost. Predaje bosanski jezik u Mješovitoj srednjoj školi “Bužim”. Prvu zbirku poezije “Smiraj duše” objavila je 2015. godine. Dobitnica je Općinskog priznanja 2016. godine za “veliki doprinos u obrazovanju i objavi zbirke poezije”. Svoje tekstove objavljivala je u novinama i na internetskim portalima. U brojnim organizacijama i udruženjima gostovala je kao predavač, a njena predavanja predstavljaju sintezu popularne psihologije i vjere, sa akcentom na motivaciju i inspiraciju.

Organizatori predavanja i promocije knjiga Alme Taletović su UG “Snaga nezavisne žene” i JU BKC “Alija Izetbegović”

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme