NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

U subotu upriličena promocija prvog albuma ilahija i kasida hora “Safir”

... | 11. Novembra 2019.
10:50
Kalesija Online

Promocija prvog albuma ilahija i kasida hora “Safir” Tupković upriličena je u subotu u velikoj sali BKC Živinice. Promocija je održana u okviru Centralne mevludske svečanosti “Selam Ya Resulallah”, u organizaciji MIZ Živinice-Mreže mladih.

Foto: aktuelno.ba

Dugoočekivani album, pod nazivom “Gospodaru”, ljubitelje duhovne muzike autori su obradovali sa osam prelijepih ilahija i kasida. Nakon završetka snimanja albuma, nije se dugo čekalo i da se upuste u novi projekat. Za kaside “Najbolja” i “Selam alejk Resulallah” urađeni su spotovi u produkciji NEON Televizije. U ovaj projekat uloženo je međusobno povjerenje, ljubav i zalaganje. Prvi projekat u koji su se upustili hor “Safir” i NEON Televizija.

Prepuna sala, oduševljenje i gromoglasni aplauz prisutnih dokazali su da je završetkom ovog projekta postignut cilj, a to je nahraniti duše i napojiti srce vjernika. Prilikom snimanja spotova odabrano je nekoliko lokacija Džebari, Strašanj i Tupković.

Foto. aktuelno.ba

Podrška za snimanje albuma i spota stigla je od velikog broja ljudi, posebno Tupkovljana. Ovo je prvi put da se ovakav projekat realizuje u džematu Tupković, zahvaljujući hfz. Bajri ef. Deliću, koji je i najzaslužniji za postignute rezultate hora. Hor “Safir” Tupković je jedan od četiri na području TK koji je uspio snimiti album i spotove. Na kraju se zalaganje hora i NEON Televizije uveliko isplatio.

Foto: aktuelno.ba

Na promociji su, također, predstavljene aktivnosti hora, kao i aktivnosti Omladinskog udruženja džemata Tupković. Pored promocije albuma na svečanosti je promoviran i “Novi mevlud”.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Promocija