NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

U Tuzli i Gradačcu pronađena opojna droga

... | 19. Marta 2018.
18:17
Kalesija Online

U sklopu realizacije operativnog plana, policijski službenici Uprave policije MUP TK-a u petak su u Tuzli sproveli akciju „Privremeno ograničenje slobode kretanja-raciju“ u ugostiteljskom objektu, u kome su kontrolisali devetnaest prisutnih osoba.

Prilikom kontrole u navedenom objektu osoba N.R., rođen 1988. godine iz Tuzle  je od sebe odbacio flašicu u kojoj se nalazilo 27 manji pvc. paketića i jedan veći paketić u kojem se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „speed“,  A.V., rođen 1997. godine iz Tuzle, prilikom kontrole je od sebe odbacio jedan manji paketić od pvc. folije u kome se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “canabis“.

Takođe prilikom kontrole D.I., rođen 1997. godine iz Tuzle,  od sebe je odbacio jednu manju kutiju u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „canabis“.

Prilkom pretresa u navedenom objektu pronađena je jedna jakna u kojoj su se nalazila četiri paketića od pvc. folije u kojim se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „speed“, dva pvc paketića u kojem se nalazila  biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “canabis” i tri odbačene tablete.

O izvršenim pretresima upoznat je Kantonalni tužilac, dok su pronađeni predmeti  privremeno oduzeti radi vještačenja. Policijski službenici Tuzla, PS Centar nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovog događaja.

Istog dana  policijski službenici PS Gradačac su izvršili „Preventivno-represivnu mjeru  ograničenog kretanja  na određenom prostoru“ u Gradačcu gdje je zatečeno i  kontrolisano 7 osoba, tom  prilikom je kod DŽ.I., koji je rođen 1995. godine pronađeno jedno manje pakovanje od pvc. folije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“. Nakon potrebnih vještačenja, nadležnom Kantonalnom tužilaštvu bit će dostavljen odgovarajući Izvještaj protiv navedene osobe, a potrebne mjere na dokumentovanju navedenog događaja poduzimaju  službenici OKP PU Gradačac.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika