Kalesija 29°

U Tuzli od prvog septembra počinje plaćanje parkinga putem SMS poruka

Na području Tuzle konačno će biti uvedena i mogućnost plaćanja parkinga putem SMS poruke, što će u velikoj mjeri olakšati svakodnevno funkcioniranje građana, odnsono vozača automobila.

Podsjećamo, krajem maja Vijećnici Gradskog vijeća Tuzle na sjednici su usvojili izmjene i dopune odluke o javnim parkiralištima, kojom se omogućava uvođenje plaćanja parkinga putem mobilne aplikacije i SMS poruka.

Plaćanje parking mjesta putem SMS poruka u Tuzli počinje od 1. septembra 2022. godine.

Ovu informaciju ppotvrdio je i direktor JKP “Saobraćaj i komunikacije Tuzla”, Nedžad Malikić. Aktuelni način plaćanja parkinga predstavljao je godinama unazad problem za mnoge građane, ali posebno i za turiste, prije svega jer uvijek moraju imati sitan novac i mogućnost produženja karte im nije omogućena, već za kupovinu nove moraju se zaputiti do parkinga na kojem se nalazi njihov automobil.

Dodatna vrijednost plaćanja sms porukom je i ekološka osviještenost, s obzirom na to da se pri plaćanju parkiranja aplikacijama ne koriste papirne potvrde.

Na ovaj način omogućava se korisnicima usluga da na jednostavniji način plate ili doplate parking mjesto na jednom od brojnih parkinga koji su u nadležnosti JKP “Saobraćaj i komunikacije Tuzla”.

Sve pripreme su završene, izvršeno je nepohodno testiranje. Ipak praksa stavljanja takozvane kandže na točkove vozila će biti zadržana u slučajevima prekoračenja plaćenog parkinga.

(Tuzlanki.ba)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  “Jeste li spremni za utrku Kalesija-Zvornik i još mnogo toga? …

  BKC Kalesija: Promocija monografije “Šeher kod Kalesije (sa oko …

  Mlada Amira je peta po redu hafiza iz porodice Mehić

  Za vikend obilnije padavine, moguća pojava bujičnih poplava

  VIDEO/”Poslanik u mom srcu”: Centralna mevludska svečanos …

  CLOSE
  CLOSE