NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

U utorak promocija knjige Mensure Durgutović i poetski čas sa Fajkom Kadrićem

| 15. Marta 2017.
10:11
Kalesija Online

Gradska biblioteka će i ove godine obilježiti 21. mart – Svjetski dan poezije. Tog dana, u utorak, 21. Marta, u 14:00 sati, u prostorijama biblioteke bit će upriličena dva sadržaja. Prvo će na rasporedu biti poetski čas sa Fajkom Kadrićem, višestruko nagrađivanim piscem, a nakon toga će biti promovirana knjige „Naše sutra“ mlade autorice Mensure Durgutović.

Knjga „Naše sutra“ je veoma poučan, dirljiv i dramatičan roman, u kojem se ljubav prema Bogu, prema vjeri i istinskim životnim vrijednostima postavlja kao putokaz i svjetiljka koja čovjeka izbavlja iz tmina alkohola, narkotika, i usmjerava ka uspjehu i sreći na oba svijeta. U kojem ljubav između mladih navladava tamu strasti i požude.

Mensura Durgutović, autorica romana “Naše sutra”, rođena je 5. marta 1994. godine u Sapni. Nakon završetka osnovne škole upisuje i uspješno završava “Behram-begovu” medresu u Tuzli. Još u toku srednjoškolskog obrazovanja veliku pažnju posvećuje umjetnosti.

Nakon završetka medrese, snimala je edukativne kratke filmove kojima je nastojala promovisati ispravne vrijednosti života, ali na malo drugačiji, zabavniji način.

Predsjednik je i osnivač Udruženja za multimedijalnu produkciju “Sapna film”. Aktivna je i na spisateljskom planu. Roman “Naše sutra” je njen književni prvijenac.

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Najave