NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

U većem dijelu saobraća se po mokrom i klizavom kolovozu

... | 8. Maja 2017.
06:50
Kalesija Online

Prema prikupljenim podacima, jutros se u većem dijelu BIH saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Na dionicama u kotlinama magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost, a na dionicama kroz usjeke povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnom stanju i uslovima na putu.

Na dionici autoputa A-1 Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), zbog sanacije klizišta saobraća se jednom trakom, uz privremeno postavljenu signalizaciju. Na dionici A-1 Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman), zbog sanacije klizišta saobraćaj se preusmjerava u preticajnu traku. Također, zbog radova na zamjeni dilatacione naprave na vijaduktu Bojnik (dionica Butila-Vlakovo) saobraća se jednom trakom, uz poštivanje postavljene signalizacije.

Sanacija kolovoza izvodi se u Donjoj Jablanici, na dionici M-17 Jablanica-Mostar, zbog čega se tokom dana na ovom lokalitetu saobraća usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmjenjen režim saobraćanja: Poriče-Kupres, Žepče-Maglaj, Simin Han-Priboj i Banja Luka-Čelinac.

Povremene obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su na dionici magistralnog puta M-5 Ripač-Dubovsko, u vremenu od 08 do 16 sati.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Zbog radova na području Hrvatske, povremeno dolazi do zadržavanja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje graničnih prelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati) i Deleuša (od 11 do 15 sati).

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika